ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Οδύσσεια 150 επιβατών για Σποράδες

Σε οδύσσεια εξελίχτηκε το χθεσινό ταξίδι για τις Βόρειες Σποράδες για 150 περίπου επιβάτες.

Οι απεργοί της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ναυτεργατών, «μπλόκαραν» το μεσημεριανό δρομολόγιο του Flying Cat 6 που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 2.30 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα το δελφίνι να μην αποπλεύσει στην ώρα του.

Μετά από διαβουλεύσεις εν μέσω έντασης και λεκτικών διαξιφισμών, και με δεδομένο ότι η απεργία έληγε τα μεσάνυχτα, συμφωνήθηκε αργά το μεσημέρι, το δρομολόγιο να γίνει στις 8 το βράδυ, τέσσερις ώρες πριν τη λήξη της κινητοποίησης.

Η κατάσταση στο λιμάνι του Βόλου για δύο και περισσότερες ώρες «μύριζε» μπαρούτι.

Στην προβλήτα είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Ντόπιοι και ξένοι τουρίστες με τις βαλίτσες στα χέρια μέσα στον ήλιο περίμεναν, προσδοκώντας ότι το flying θα ξεκινήσει για τις Σποράδες. Ταξί και ιδιωτικά ΙΧ ξεφόρτωναν διαρκώς κόσμο, που με τα εισιτήρια στα χέρια περίμενε να αποβιβαστεί.

Αδεια εισόδου όμως και αποβίβασης δεν δίνονταν.

Οι απεργοί έγιναν αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών από τους επιβάτες που ζητούσαν να γίνει το δρομολόγιο, επικαλούμενοι το γεγονός ότι είχαν βγάλει εισιτήριο και πως θα έπρεπε να φτάσουν εγκαίρως στον προορισμό τους.

Ορισμένοι μάλιστα όπως έλεγαν ήταν «καθηλωμένοι» στον Βόλο λόγω των δύο 48ωρων απεργιών τέσσερις μέρες, και πως έχουν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία.

Επί μία ώρα και πλέον ήταν σε εξέλιξη οι «διαπραγματεύσεις» μεταξύ επιβατών και απεργών, προκειμένου να βρεθεί κοινή συνισταμένη.

Οι δυνάμεις του Λιμενικού με επικεφαλής τον Λιμενάρχη Βόλου Μανώλη Κανάλη, υποχρεώθηκαν αρκετές φορές να παρέμβουν για να κατευνάσουν τα πνεύματα που είχαν οξυνθεί για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Εις ένδειξη καλής θέλησης

Ο Γ.Γ. της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού Γιάννης Μαγγανάς, από νωρίς το πρωί βρισκόταν στο λιμάνι μαζί με άλλους συνδικαλιστές της ΠΕΜΕΝ, της ΠΝΟ αλλά και μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας προκειμένου να περιφρουρήσουν την απεργία. «Κατανοούμε την ταλαιπωρία του κόσμου, όμως και εμείς ως κλάδος δίνουμε μία μεγάλη μάχη γιατί αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γ. Μαγγανάς.

Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του απεργοί, μπροστά στην πίεση που δέχτηκαν και με δεδομένο ότι η απεργία λήγει τα μεσάνυχτα, αντιπρότειναν μετά από διαβουλεύσεις και με την Αθήνα, όπως και έγινε τελικά, το δρομολόγιο να πραγματοποιηθεί στις 8 χθες το βράδυ.

Αρχικά μόλις ανακοινώθηκε η αντιπρόταση, μεταξύ των επιβατών υπήρξε μεγάλη δυσφορία. Ορισμένοι μάλιστα αποδοκίμασαν λεκτικά τους απεργούς.

Η ένταση ωστόσο σταδιακά εκτονώθηκε και οι περισσότεροι αποχώρησαν με τις βαλίτσες στα χέρια και τα εισιτήρια που θα τους οδηγούσαν στον προορισμό τους με αρκετές ώρες φυσικά καθυστέρηση… αφού το δρομολόγιο απέπλευσε από το λιμάνι του Βόλου στις 8 το βράδυ και υπολογιζόταν ότι θα φτάσει στην Αλόννησο, τελευταίο προορισμό στα νησιά των Σποράδων, μετά τα μεσάνυχτα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ / ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις