ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εξώδικο και προσεχώς αγωγές αποζημίωσης από Λαρισαίους επιχειρηματίες των παραλίων για τον ελλιπή κόμβο της νέας εθνικής οδού

Μύδρους κατά της εταιρείας “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου” αλλά και των αυτοδιοικητικών της περιοχής, εξαπέλυσαν το μεσημέρι της Παρασκευής μέλη της Παλλαρισαϊκής Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με αφορμή τον αποκλεισμό τμήματος των παραλίων της Λάρισας από τη νέα εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Όπως κατήγγειλαν, υπάρχουν πλέον εκατοντάδες ακυρώσεις για το καλοκαίρι στα καταλύματα τους καθώς η περιοχή δεν είναι πλέον εύκολα προσβάσιμη. Ήδη έχουν καταθέσει εξώδικη πρόσκληση προς την παραχωρησιούχο εταιρεία, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ. Ηλία Τσέλιγκα, καθώς και τους δημάρχους Τεμπών και Αγιάς κ.κ. Κώστα Κολλάτο και Αντώνη Γκουντάρα αντίστοιχα.

Παράλληλα, προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και κατάθεση αγωγών για διαφυγόντα κέρδη.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος της Παλλαρισαϊκής Ομοσπονδίας κ. Ηλίας Ευσταθίου (φωτό) “η Ομοσπονδία μας αποφάσισε να ξεκινήσει με ένδικα μέσα ενάντια στην “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου”, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τους δήμους Αγιάς και Τεμπών. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός, ο νέος αυτοκινητόδρομος παρέκαμψε όλα τα παράλιά μας όλη την παραλιακή ζώνη, έχουμε ελλιπέστατη οδοσήμανση και ανολοκλήρωτο τον κόμβο από τη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες συνάδελφοί μας πλήττονται από την έλλειψη αυτή. Έχουμε πάρα πολλές ακυρώσεις ανθρώπους που έκλεισαν δωμάτια. Έχουμε τεράστια παράπονα και πολλά διαφυγόντα κέρδη.

Επιφυλασσόμαστε στη συνέχεια για τις παραπέρα κινητοποιήσεις μας. Σίγουρα θα οδηγηθούμε σε αγωγές αποζημίωσης.

Είναι ένα τεράστιο θέμα που κάποιοι δεν μερίμνησαν καθόλου και να το φέρουν εις πέρας. Κάποιοι δε διάβασαν τις μελέτες του αυτοκινητοδρόμου. Ειπώθηκε ότι στην αρχική μελέτη του αυτοκινητόδρομου υπήρχε έξοδος ακριβώς μετά τα τούνελ. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται κάποιος από τη Θεσσαλονίκη και να πρέπει να περάσει τις σήραγγες, να φθάνει στον Ευαγγελισμό και από εκεί να γυρίζει για να φθάσει στα παράλια από τον παλιό δρόμο”.

Υπενθυμίζεται πως τμήμα των παραλίων στην περιοχή της κοιλάδας των Τεμπών πλέον δεν είναι άμεσα προσβάσιμα από Θεσσαλονίκη, καθώς ο επισκέπτης είτε πρέπει να βγαίνει από την εθνική στον Πλαταμώνα και να προσεγγίζει τα παράλια από τον παραλιακό δρόμο, είτε να περνά τις νέες σήραγγες, να βγαίνει στην έξοδο του Ευαγγελισμού και από εκεί να προσεγγίζει την περιοχή μέσα από τον παλιό δρόμο των Τεμπών!

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις