ΛΑΡΙΣΑ

Στη Λάρισα το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Παιδής με τους καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ.κ. Βασίλη Βλάχο και Δημήτρη Τσέλιο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διοργάνωση του 21ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πληροφορικής (Panhellenic Conference of Infomartics PCI2017) στη Λάρισα, στις 28-30 Σεπτεμβρίου 2017 στο ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής  PCI2017 το οποίο διεξάγεται για 21η φορά σε ετήσια βάση σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας,  αναμένεται φέτος να συγκεντρώσει τους Καθηγητές Πανεπιστήμιων, ΤΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων από την Ελλάδα και άλλες χωρες στην Λάρισα. Αντικείμενο του Πανελλήνιου Συνεδρίου Πληροφορικής PCI2017 είναι η παρουσίαση όλων των σύγχρονων επιστημονικών και ερευνητικών τάσεων σε θέματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμφώνησαν σε ένα σχέδιο στοχευμένων δράσεων που θα αναδείξουν τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας στους επιστήμονες που θα την επισκεφθούν. Παράλληλα με την βοήθεια της Περιφέρειας θα δοθεί η ευκαιρία στους συνέδρους να γνωρίσουν τα πολλά και δυναμικά αναπτυσσόμενα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής όπως επίσης και το πολιτιστικό – ιστορικό της υπόβαθρο που αναδεικνύεται από τις σχεδιαζόμενες δράσεις που θα συνδιοργανώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Θεσσαλίας στα πλαίσια των εργασιών του Πανελλήνιου Συνεδρίου Πληροφορικής  PCI2017.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής  PCI2017 είναι το παλαιότερο και σημαντικότερο ακαδημαϊκό συνέδριο πληροφορικής στην Ελλάδα. Διεξάγεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), ενώ φέτος συνδιοργανωτές είναι τα ακαδημαϊκά ιδρύματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε άψογο κλίμα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να αναλαμβάνει τον ουσιαστικό και σημαντικό ρόλο του ενεργού υποστηρικτή του PCI2017 καθιστώντας τη Θεσσαλία ένα σημαντικό προορισμό στην διεξαγωγή επιστημονικών συνεδρίων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις