ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Οι Λαρισαίοι διαδήλωσαν κατά του τετάρτου μνημονίου – Δείτε φωτογραφίες

Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας στην Κεντρική πλατεία, ενώ σαφώς μικρότερη ήταν η συμμετοχή στην έτερη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Η βροχή που έπεφτε προς στιγμήν προκάλεσε προβληματισμό στους διοργανωτές, ωστόσο ο καιρός λίγο μετά τις 10.30 βελτιώθηκε κι έτσι έγιναν κανονικά οι συγκεντρώσεις και οι πορίες ενάντια στα νέα μέτρα που ψηφίζονται από τη βουλή.

“Το νέο βάρβαρο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τα συνεταιράκια της, την Ε.Ε και το ΔΝΤ και κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή, όπως και όλα τα προηγούμενα, δεν στοχεύει στην σωτηρία της χώρας, όπως ψευδώς υποστηρίζει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά στην εξασφάλιση της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και κάθε είδους μεγαλοεπιχειρηματιών” υποστήριξε στην ομιλία του στην Κεντρική πλατεία ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γιώργος Τσιαπλές, για να συμπληρώσει πως “έτσι εξηγείται πως το 1% του πληθυσμού της χώρας έφτασε να κατέχει το 56% του πλούτου σήμερα, από 46% που είχε πριν 7 χρόνια, ενώ 1,3 εκατομμύρια είναι άνεργοι και εκατομμύρια μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων υποφέρουν.

Όταν ο υπουργός Οικονομίας έλεγε πριν λίγες ημέρες, πως «το κλείσιμο της αξιολόγησης θα στεναχωρήσει κάποιους», δεν εννοούσε τον ΣΕΒ, τους μεγάλους επιχειρηματίες. Το αντίθετο. Απροκάλυπτα όλοι αυτοί, μαζί με την Ε.Ε, το ΔΝΤ, τις ΗΠΑ, δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για την αντιλαϊκή πολιτική της.”

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου στην πλατεία Ταχυδρομείο, υποστήριξε ότι “η συγκυβέρνηση έφερε και ετοιμάζει να ψηφίσει το τέταρτο μνημόνιο ύστερα από μία δήθεν αγωνιστική διαπραγμάτευση, που γκρεμίζει τις κατακτήσεις όλων των εργαζομένων.

Μειώνει δραματικά αφορολόγητο, μισθούς και συντάξεις τις οποίες μετατρέπει σε προνοιακά επιδόματα.”

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία:

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου:

newsroom onlarissa.gr / φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες