ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο θεατρικά έργα σε μία εβδομάδα ανεβάζει το Θεατρικό Εργαστήρι του δήμου Κιλελέρ

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τις παραστάσεις  των έργων «Μπλόφα στη Μπλόφα» και «Κλάξον, τρομπέτες και πλάκες» που ανεβάζει το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ – Θεατρική Ομάδα Νίκαιας υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, παραχώρησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κωνσταντίνος Φιλιππούλης και ο σκηνοθέτης Άκυς Μητσιούλης, πλαισιωμένοι από την ηθοποιό Σταυρούλα Μπόζαρλη.

Ο αντιδήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «… για ακόμα μια χρονιά, πρωτόγνωρο για τα θεατρικά δρώμενα της περιοχής, μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα καταφέρνει και ανεβάζει σε διάστημα μιας εβδομάδας δύο θεατρικά έργα! Πρόκειται για έναν πραγματικό άθλο που επετεύχθη με την διαρκή προσπάθεια και τη συνεχή εργασία όλων των συντελεστών. Το σίγουρο είναι ότι θα διανύσουμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεατρική εβδομάδα. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι μόχθησαν για να επιτύχουν το αποτέλεσμα το οποίο είμαι πεπεισμένος  ότι θα απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό  στο Πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας στις 20 και 21 Μαΐου με την παράσταση «Μπλόφα στη Μπλόφα» και στις 26 και 27 Μαΐου με το έργο του νομπελίστα θεατρικού συγγραφέα Ντάριο Φο  «Κλάξον, τρομπέτες και πλάκες». Οι παραστάσεις, όπως και κάθε παράσταση του το Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Κιλελέρ – Θεατρική Ομάδα Νίκαιας, σε μία περίοδο κρίσης όπου ο πολιτισμός πρέπει και οφείλει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο, δίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα ξεκινήσουν στις 21:15».

Ο σκηνοθέτης Άκυς Μητσιούλης χαρακτήρισε το έργο «Μπλόφα στη Μπλόφα» ως μια κωμωδία με έντονα στοιχεία φάρσας και ηθογραφίας. Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πάθος ο τζόγος , πάθος και ο έρωτας. Πάθος η χαρτοπαιξία. Ξυπνάς μία μέρα και συνειδητοποιείς ότι όλη σου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χαρτί. Και τότε ξεχνάς τον έρωτα , την οικογένεια , τα πάντα. Όλα τα βλέπεις φάντη μπαστούνι. Όμως, όπως λέει μια σοφή λαϊκή παροιμία, «Όποιος κερδίζει στα χαρτιά, χάνει στην αγάπη». Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την ηρωίδα του έργου μας. Αλήθεια όμως, η ηρωίδα μας, όντως κερδίζει στα χαρτιά; Και χάνει στην αγάπη; Είναι τυχερή που κερδίζει στα χαρτιά και άτυχη επειδή χάνει στην αγάπη; Θα συνέλθει άραγε για να δει την καταστροφή τη δική της και της οικογένειάς της; Μήπως, τελικά, θα χάσει στα χαρτιά και θα κερδίσει στην αγάπη;Και τότε αρχίζουν οι μπλόφες. Μπλόφες στον έρωτα. Μπλόφες και στα χαρτιά».

Η σκηνοθεσία είναι του ΆκυΜητσούλη.

Μουσική επιμέλεια και βοηθός σκηνοθέτη : Πατρούλα Χριστοδούλου

Σκηνικά – κοστούμια Ελένη Κυράτσα

Κατασκευή σκηνικών Γιάννης Χονδρονάσιος

Μακιγιάζ Εύη Δανιλούλη

Κομμώσεις Λυδία Κυριαζή

Βοηθός Μακιγιάζ Περσεφόνη Καρανίκα

Σχεδιασμός Αφίσας Γιάννης Τσανίδης

Φωτογραφίες Βασίλης Πάτσιος

Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης οι :  Εύη Μπατάλα , Ευθύμης Τίκας, Σταυρούλα Μπόζαρλη , Γιώργος Μπόζαρλης , Αλεξάνδρα Σαμαρά , Θάνος Σακελλαρίου , Άννη Χατζή , Χαρούλα Κουτζαηλία , Απόστολος Γεωργιάδης , ΑπόστοληςΞυδάς , Γιώργος Νταφούλης , Βάσω Σαπουνά , Στάθης Κατσίδης , Βασίλης Μουρμούρας , Ξένια Τσιγάρα , Σωτήρης Χατζίκος , Γεωργία Ράπτη και η Παναγιώτα Χατζητσοπάνη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες