ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε από τη δουλειά του, έφτιαξε γιοτ και τώρα κερδίζει 8.500 δολάρια την ημέρα

Ο Έρικ Μπαρέτο μετακόμισε για πρώτη φορά από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Νοτιοανατολική Ασία, όταν η πετρελαϊκή εταιρεία στην οποία εργαζόταν του έδωσε προαγωγή, σύμφωνα με το CNBC.

Αλλά σύντομα οι αποδράσεις του κάθε Σαββατοκύριακο αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης γι’ εκείνον: Σε μικρό χρονικό διάστημα του ήρθε η ιδέα να φτιάξει το δικό του γιοτ, συνδυάζοντας την παραδοσιακή δεξιοτεχνία με τη δυτική πολυτέλεια και χρησιμοποιώντας αυτά τα χαρακτηριστικά για να ηγείται στις εξερευνήσεις των τεράστιων νησιών της Ινδονησίας.

Το γιοτ που έφτιαξε το ονόμασε Ράσκαλ περιλάμβανε 5 δωμάτια και σε φιλοξενούσε έως 10 άτομα, ενώ το χρέωνε 8.500 δολάρια τη νύχτα.

Και μπορεί στην αρχή ο Έρικ Μπαρέτο να ασχολούνταν με τη νέα του επιχειρηματική ιδέα παράλληλα με την πρώτη του δουλειά, στη συνέχεια όμως το γιοτ αποδείχθηκε τόσο επικερδές ώστε ο Μπαρέτο αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του στην πετρελαϊκή εταιρεία και να αφοσιωθεί πλήρως στην εξερεύνηση των νησιών της περιοχής παρέα με τους εκάστοτε φιλοξενούμενους του.

«Ήταν ένα πολύ τρομακτικό βήμα για εκείνη την εποχή, αλλά ήταν μία ευκαιρία να πραγματοποιήσω ένα όνειρο», δήλωσε ο Μπαρέτο, σχολιάζοντας τη στιγμή που αποφάσισε να παραιτηθεί από τη δουλειά του χωρίς να έχει κάποια εγγύηση για το μελλοντικό του εισόδημα.

 

«Είναι τρομακτικό, έχει τα πάνω του και τα κάτω του αλλά δεν θα το άλλαζα για τίποτα άλλο στον κόσμο».

Ο Μπαρέτο – που τώρα περνάει τον περισσότερο χρόνο του απασχολούμενος με τις επενδύσεις του στην Ινδονησία – είπε ότι η επιχείρησή του δεν έχει να κάνει απλά με τη ναύλωση ενός γιοτ αλλά προσφέρει επίσης μοναδικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων και εξατομικευμένων διαδρομών.

https://www.youtube.com/watch?v=kkPXL6pWaKY

Όσον αφορά στις συμβουλές του προς τους ανθρώπους των οποίων η σταδιοδρομία είναι διαφορετική από τα όνειρά τους εκείνος τους προτείνει το ενδεχόμενο να τα εξετάζουν όλα.

«Δεν υπάρχει ποτέ η κατάλληλη στιγμή, δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά αν είναι κάτι που αγαπάς πραγματικά υπάρχει πάντα ένας τρόπος», είπε. «Θα πίεζα τον καθένα να το προσπαθήσει».

huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις