ΛΑΡΙΣΑ

Παπαδόπουλος: “Ορφανή” επιχειρημάτων η αντιπολίτευση”

“Ορφανή” επιχειρημάτων και “φτωχή” προτάσεων η αντιπολίτευση στη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων»
Στην Αθήνα , 19 Απριλίου 2017, στην Αίθουσα Γερουσίας,συνήλθε σε συνεδρίαση η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, υπό την προεδρία της Προέδρου αυτής, κυρίας Χαράς Καφαντάρη, με θέμα ημερήσιας διάταξης τη συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων».
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δήμος Παπαδημητρίου, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στην επιτροπή ,στην οποία είναι μέλος, ο Βουλευτής Λάρισας κ.Νίκος Παπαδόπουλος άσκησε αυστηρή κριτική στην αντιπολίτευση ,λέγοντας τα εξής:
«Πραγματικά, έμεινα έκπληκτος με την εισήγηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αυτόματα μου ήρθε στο μυαλό μου «αυτός που πήγε στο δικαστήριο, ο οποίος ήταν πατροκτόνος και μητροκτόνος και ζητάει χάρη, γιατί είναι ορφανός». Ακριβώς, αυτή η εντύπωση μου δημιουργήθηκε με τα επιχειρήματα που αναφέρθηκαν σε αυτό το νομοσχέδιο, λες και δεν κυβέρνησαν τόσα χρόνια, λες και εμείς κάναμε τα χιλιάδες κόκκινα δάνεια και μας εγκαλεί στην τάξη και για να μπορέσει να βρει επιχειρήματα, γιατί δεν έχει. Αναφέρετε στο ΔΝΤ και λέει ότι «συμφωνείτε, συμφωνεί η κυρία Μπακογιάννη με το χρέος, ότι δεν είναι βιώσιμο και θέλει αναδιάρθρωση;
Συμφωνεί με αυτό; Έχει δει τις προηγούμενες εκτιμήσεις του ΔΝΤ, όπως αναφέρθηκε και ο κ. Υπουργός;
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι η Αντιπολίτευση δεν έχει επιχειρήματα πάνω στο νομοσχέδιο και προσπαθεί να θολώσει τα νερά.
Επίσης, προσπαθεί την εσωτερική της διαμάχη να την βγάλει προς τα έξω κάνοντας δήθεν σκληρή Αντιπολίτευση. Αυτή η διαμάχη υπήρχε, αλλά και μετά, όταν ψηφίσαμε για το ΚΕΛΠΝΟ, και για την Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία, τότε άρχισε η Ν.Δ. να έχει ταλαντεύσεις και προσπαθεί αυτό το πράγμα να το βγάλει προς τα έξω. Αυτό το εσωτερικό της πρόβλημα κρίσης , επειδή δεν έχει δυνατότητα αυτή τη στιγμή να κάνει ουσιαστική Αντιπολίτευση επί του νομοσχεδίου , προσπαθεί να το μεταφέρει και στη Βουλή.»
Σχολιάζοντας την ολιγόλεπτη παρουσία ομιλητών στην επιτροπή ο κ. Παπαδόπουλος είπε:
«Τι γίνεται εδώ πέρα;
Έρχεται ο καθένας μιλάει και μετά σηκώνεται και φεύγει, χωρίς να ακούσει τον διάλογο και μετά λένε, ότι έχουμε δημοκρατία και θα πρέπει να κουβεντιάζουμε.
Ποια δημοκρατία;
Στο τέλος θα μείνει μόνος του, ο Υπουργός, στην Επιτροπή.
Επίσης, άκουσα τον Εισηγητή του Κ.Κ.Ε., ο οποίος είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιος με την Ν.Δ. και άρα, είσαστε και εσείς νεοφιλελεύθεροι και στηρίζετε το μεγάλο κεφάλαιο».
Τι μας λέει το Κ.Κ.Ε.;
Φύγετε εσείς και έρθει η Ν.Δ. να τα κάνει καλά, διότι αυτή ξέρει και για να μπορούν να έχουν μια αντιπολιτευτική διάθεση.
Ακούσαμε και τα άλλα τα κόμματα. Δεν είχαν συγκεκριμένες προτάσεις πάνω στο νομοσχέδιο να πουν και προσπάθησαν είτε το Ποτάμι είτε η Ένωση Κεντρώων, με αναφορά στο ΔΝΤ να βρουν θέσεις για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στη Βουλή ως Αντιπολίτευση. Προσπαθούν με διάφορα τερτίπια να κάνουν και να πουν κάτι στους ψηφοφόρους τους και επί της ουσίας, στο νομοσχέδιο δεν απαντούν. Αυτό το έχει καταλάβει όλος ο λαός που ακούει και βλέπει σήμερα τη Βουλή.
Η Εισηγήτριά μας έκανε ορισμένες βελτιωτικές προτάσεις και συμφωνώ απόλυτα και για το αγροτικό και για τους αγρότες, να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Ολομέλεια. Όμως, τους καλώ όλους να τοποθετηθούν ουσιαστικά επί του νομοσχεδίου.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις