ΛΑΡΙΣΑ

ΝΟΔΕ για πανελλαδικές: “Η εκπαιδευτική κοινότητα παρακολουθεί εμβρόντητη την προχειρότητα και τις παλινωδίες”

Σε ανακοίνωσή του ο τομέας παιδείας της ΝΟΔΕ Λάρισας τονίζει:

“Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να επιδεικνύει ανεπάρκεια στρατηγικού σχεδιασμού και έλλειψη προγραμματισμού.
Λίγο καιρό πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα παρακολουθεί εμβρόντητη την προχειρότητα και τις παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας αλλά και προσωπικά του Υπουργού κ. Γαβρόγλου.
Ειδικότερα, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε μία κίνηση πρωτοφανούς ανευθυνότητας, προχώρησε σε μεταβολή του αριθμού των εισακτέων σε Σχολές υψηλού ενδιαφέροντος (Ιατρική, Νομική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική).
Επιπλέον, παλινωδίες και ως προς τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις. Ερωτηματικά προκύπτουν από το χρόνο διενέργειάς τους και την ισονομία που εξασφαλίζουν απέναντι σε όλους τους υποψηφίους, αφού οι εξεταζόμενοι το Σεπτέμβριο κερδίζουν άλλο ένα δίμηνο προετοιμασίας.
Η ανευθυνότητα, η προχειρότητα και οι παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας, προκαλούν σύγχυση στους μαθητές που εκτός του αναμενόμενου άγχους για το μέλλον τους, καλούνται τώρα να διαχειριστούν και τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας λίγο καιρό πριν την έναρξη των Πανελλαδικών.
Ως ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν θα αφήσουμε το μέλλον της νέας γενιάς, των παιδιών μας, έρμαιο στους πειραματισμούς και τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο θεσμός των πανελλαδικών εξετάσεων, παρά το αναπόφευκτο άγχος που δημιουργεί, αποτελεί διαχρονικά έναν θεσμό αξιοκρατικό, άμεμπτο, που επιτρέπει την ανέλιξη και την προκοπή των μαθητών.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις