ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χωρίς τέλη σύνδεσης Φ.Α σε δρόμους που θα ασφαλτοστρωθούν μέχρι τέλος 2017- Τελειώνουν τα “σαμαράκια” από πρόσθετες παρεμβάσεις

Σε συμφωνία ήρθαν η εταιρεία Φυσικού Αερίου και ο δήμος Λαρισαίων για τον προγραμματισμό εργασιών της εταιρείας πριν από την ασφαλτόστρωση δρόμων στην Λάρισα. Έτσι αποφεύγονται σαμαράκια και λακκούβες που σήμερα παρουσιάζονται μετά από οποιαδήποτε παρέμβαση στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Μέχρι σήμερα αρκετοί φορείς παίρνουν άδεια από το δήμο για όποιες εργασίες θέλουν να κάνουν σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους εκτός από Φ.Α. Με αυτήν την συμφωνία ξεκινά μια συνεργασία όπου προβλέπει την συνεννόηση των δύο πλευρών ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο “ράβε- ξήλωνε” στους δρόμους της πόλης.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης έκανε λόγο για πολύ σημαντική συμφωνία “Καθώς υπάρχει μπροστά το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε ολόκληρη την πόλη και θα μπορούμε πλέον όποιος πελάτης θέλει να συνδεθεί στο Φ.Α, να το κάνει πριν ο δρόμος μπροστά στο σπίτι του ασφαλτοστρωθεί. Έτσι θα στρώσουμε τους δρόμους και δεν θα ξανανοίξουν”, κατέληξε

Όμως φαίνεται πως αυτή η συμφωνία φέρνει μεγάλο όφελος σε όσους έχουν πάρει απόφαση να βάλουν φυσικό αέριο μέχρι το τέλος του 2017 και ο δρόμος ασφαλτοστρώνεται μπροστά από το σπίτι ή την επιχείρησή τους. Αυτοί οι υποψήφιοι καταναλωτές θα γλυτώσουν τα τέλη σύνδεσης που ανέρχονται έως και τα 2.500 ευρώ, αν δηλώσουν στην εταιρεία την πρόθεσή για σύνδεση άμεσα και λειτουργήσουν τον μετρητή της παροχής έως και τον Δεκέμβριο του 2017.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας διανομής Λεωνίδας Μπακούρας τόνισε ότι η εταιρεία θα κάνει ενημέρωση πόρτα-πόρτα για όλες τις περιοχές που προβλέπονται έργα ασφαλτόστρωσης προκειμένου οι καταναλωτές να επωφεληθούν. Από τη  άλλη η εταιρεία με την κοινοποίηση του προγράμματος ασφαλτοστρώσεων από το δήμο θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες του Φ.Α πριν πέσει η άσφαλτος.

Σήμερα- σύμφωνα με το κ. Μπακούρα- το δίκτυο του Φ.Α καλύπτει το 80% των δρόμων της πόλης και το χρησιμοποιεί το 54% των νοικοκυριών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δρόμους που δεν υπάρχει δίκτυο με βάση την συμφωνία θα πρέπει να μαζευτεί ένας ικανό αριθμός νέων συνδέσεων για την εν λόγω περιοχή, να ενημερωθεί ο δήμος περίπου δύο μήνες νωρίτερα για να προχωρήσει σε εργασίες το η εταιρεία.

Η αρχή θα γίνει με καμπάνια που θα ξεκινήσει  ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε Ιπποκράτη και Αμπελόκηπους. Σε αυτή την περιοχή γίνεται ήδη αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από την ΔΕΥΑΛ και αναμένεται η ασφαλτόστρωση.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων Δημήτρης Τάχος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών Γιώργος Σούλτης, ο διευθυντής Κατασκευής Δικτύου Δημήτρης Πώποτας καθώς και η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας Έφη Καλογήρου.

 

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις