Πυρά κατά Φιγιόν για «σεξιστικά σχόλια»

Δημοσιεύθηκε στις: 21 Απριλίου 2017, 20:05
Αντιμέτωπος με έντονες επικρίσεις βρέθηκε και πάλι ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, επειδή άφησε να εννοηθεί ότι μία γαλλίδα δημοσιογράφος δεν γνώριζε πρότασή του επειδή έλειπε με άδεια εγκυμοσύνης.

Στη διάρκεια του ντιμπέιτ των 11 υποψηφίων, η δημοσιογράφος του France 2 Λέα Σαλαμέ πίεσε τον Φιγιόν να δώσει λεπτομέρειες για τα σχέδιά του να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στις κοινωνικές υπηρεσίες της Γαλλίας.

«Κατανοώ γιατί μου κάνετε αυτή την ερώτηση, καθώς ήσασταν απούσα εδώ και λίγο καιρό και σας συγχαίρω, αλλά έχω ήδη απαντήσει σε αυτή την ερώτηση 20 φορές, ανάμεσά τους και σε αυτή την εκπομπή»« είπε.

«Φωτιά» πήραν τα social media μετά τα σχόλια του Φιγιόν, με πολλούς χρήστες να χαρακτηρίζουν τον υποψήφιο -ο οποίος έχει δει τα ποσοστά του να μειώνονται εξαιτίας του σκανδάλου Penelope-gate- μυσογύνη και συγκαταβατικό.

Ο δημοσιογράφος Θιμπό Πεζερά έγραψε στο Twitter: «Ονειρεύομαι ή μήπως ο Φιγιόν κατηγόρησε τη Σαλαμέ ότι δεν παρακολουθούσε την προεκλογική εκστρατεία επειδή ήταν έγκυος;»

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του Φιγιόν, σύμφωνα με πρόσφατες αποκαλύψεις έλαβε τουλάχιστον 800.000 ευρώ ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της και του αναπληρωτή του, χωρίς ωστόσο να εργαστεί ποτέ στο Κοινοβούλιο.

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ