ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα στην Αθήνα: “Έχουν” τους τρομοκράτες – Τι δείχνουν οι κάμερες

Την εικόνα των δύο ατόμων που τοποθέτησαν τη βόμβα στη Eurobank έχουν στην Αντιτρομοκρατική καθώς την κίνηση τους κατέγραψαν κάμερες τις τροχαίας.
Οι δύο βομβιστές φορούσαν κράνη ενώ ο αριθμός κυκλοφορίας της μηχανής ήταν καλυμμένος με φιμέ πλαίσιο. Μάλιστα η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν προς τα Εξάρχεια όπως ακριβώς είχαν κάνει οι άγνωστοι που είχαν τοποθετήσει την βόμβα στο υπουργείο Εργασίας.

Τρία κιλά εκρηκτικά
Ο μηχανισμός αποτελούνταν από 3 κιλα εκρηκτικής ύλης, χρονοδιακόπτη, μπαταρία ενώ ήταν τοποθετημένος σε μεταλλικό κουτί.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν προσεκτικά τη μαρτυρία του φύλακα ο οποίος είδε δύο άτομα σε μοτοσυκλέτα να σταματούν. Ο συνοδηγός όπως περιέγραψε ο φύλακας, άφησε μια τσάντα και στη συνέχεια να έφυγαν προς την οδό Πανεπιστημίου.

Με μοτοσυκλέτα είχαν κινηθεί τα μέλη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών όταν χτύπησαν το ΣΕΒ. Στην Αντιτρομοκρατική ερευνούν ωστόσο και προς την κατεύθυνσης της Συνωμοσίας της Φωτιάς καθώς δεν έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τα τρομοδέματα και πιστεύουν πως ίσως υπάρξει και συνέχεια.
Στο κάδρο των ερευνών οι αστυνομικοί βάζουν ωστόσο και την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα.

newsit.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις