ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Οδύνη για τον αναπάντεχο θάνατο της γλυκιάς Βασιλικής – Μαύρο Πάσχα στα πεθερικά της [pic]

Το ασθενοφόρο που ξεκίνησε για το σπίτι λαμπάδιασε 100 μέτρα πριν φτάσει και έμεινε στο δρόμο. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος με την κατάληξη να είναι τραγική…
Σοκ στα Κοκκαλαίικα του δήμου Ρήγα Φεραίου. 45χρονη αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία στο σπίτι των πεθερικών της, ενώ έκανε τις καθιερωμένες εργασίες για τη γιορτή του Πάσχα. Η οικογένειά της καλούσε σε βοήθεια. Το ασθενοφόρο, όμως, «έμεινε» στα 100 μέτρα από το σπίτι, ενώ γιατρός του ΕΚΑΒ είδε την 45χρονη δύο ώρες μετά, όταν η γυναίκα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή. Κάπως έτσι βαρύ πένθος τύλιξε στις γιορτινές μέρες του Πάσχα την οικογένεια της Βασιλικής Καλτσά – Κορώνα. Η 45χρονη, η οποία καταγόταν από την Αγιά και διέμενε στον Βόλο, επισκέφτηκε με το σύζυγό τα πεθερικά της. Επρόκειτο να περάσουν ένα ξέγνοιαστο διήμερο. Να χαρούν τις γιορτές του Πάσχα, εισπνέοντας καθαρό οξυγόνο.

Ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ η οικογένεια ήταν σπίτι και προετοιμαζόταν για το Πάσχα, η 45χρονη αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία. Άμεσα ζητήθηκε βοήθεια από το ΕΚΑΒ. Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε χάσει τις αισθήσεις της. Ακολούθησαν ώρες ανείπωτης αγωνίας. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αργούσε να φτάσει. Η οικογένεια καλούσε σε βοήθεια. Συγγενείς έσπευσαν να βοηθήσουν, μη μπορώντας όμως να κάνουν το παραμικρό. Μία ώρα σχεδόν μετά, όπως αναφέρθηκε, το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ έφτασε με τα πόδια στο σπίτι.

Το ασθενοφόρο είχε μείνει στον δρόμο. Η μηχανή του λαμπάδιασε στα 100 μέτρα από τον προορισμό του. Το πλήρωμα σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσε ότι η 45χρονη είχε εκπνεύσει και κάλεσε σε βοήθεια δεύτερο ασθενοφόρο. Όλο αυτό το διάστημα η 45χρονη παρέμενε στην κουζίνα χωρίς τις αισθήσεις της. Η οικογένειά της και οι συγγενείς ήταν «παγωμένοι».

Ο γιατρός που κατέφθασε με το δεύτερο ασθενοφόρο, σχεδόν δύο ώρες μετά από το επεισόδιο, σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό περιβάλλον, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Η σορός της 45χρονης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για τυπικούς λόγους. Η οικογένεια θρήνησε ανήμερα του Πάσχα την αγαπημένη κόρη – σύζυγο. Η Βασιλική Καλτσά – Κορώνα κηδεύτηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μαρμαρινής Αγιάς σε κλίμα ανείπωτης οδύνης. Κανένας από το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον δεν μπορούσε να πιστέψει στην τραγική είδηση. Η οικογένεια της 45χρονης ήταν απαρηγόρητη.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις