ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρεάλ vs Μπαρτσελόνα: Οι «πραγματικοί» πρωταγωνιστές του Clasico

Το βράδυ της Κυριακής (23/4) όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα στρέψει το βλέμμα του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για την «τιτανομαχία» ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα. Οι δύο ομάδες αφήνουν πίσω τους τις υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και ετοιμάζονται για το ματς στο οποίο, πέρα από το γόητρο, διακυβεύονται πολλά (ίσως και όλα) όσον αφορά τη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η πρωτοπόρος Ρεάλ θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα εφόσον εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ σε περίπτωση «διπλού» οι «μπλαουγκράνα» θα μπουν για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου.

Οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι είναι τα μεγάλα αστέρια των δύο ισπανικών μεγαθηρίων και αυτοί που μονοπωλούν τις περισσότερες φορές το ενδιαφέρον του κόσμου, όμως οι «πραγματικοί» πρωταγωνιστές του «El Clasico» είναι άλλοι… Είναι αυτοί που νιώθουν περισσότερο «συνδεδεμένοι» με τον σύλλογο τους και εκείνοι που εκπροσωπούν (και) λόγω χαρακτήρα το πάθος και τη θέληση για τη νίκη. Ο λόγος για τον αρχηγό των Μαδριλένων, Σέρχιο Ράμος και τον Καταλανό άσο της Μπαρτσελόνα, Τζέραρντ Πικέ, οι οποίοι αλληλοσυμπληρώνονται ως ζευγάρι στο κέντρο της άμυνας της εθνικής Ισπανίας, όμως για 90 λεπτά θα είναι αντίπαλοι και θα κάνουν τα πάντα για να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη.

SOURCE:Wikimedia

Ο Σέρχιο Ράμος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Σεβίλλης, όμως το καλοκαίρι του 2005 και ύστερα από μία μόλις σεζόν ως επαγγελματίας ανάγκασε τον Φλορεντίνο Πέρεθ να δαπανήσει περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στη Μαδρίτη, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για νεαρό γηγενή παίκτη. Είτε ως στόπερ, είτε ως δεξί μπακ έχει αποδείξει την ποιότητα του και φοράει επάξια το περιβραχιόνιο του αρχηγού, όμως εκείνο για το οποίο θα μνημονεύεται για πάντα από τους οπαδούς των «μερένχες» είναι τα κρίσιμα γκολ που έχει πετύχει στα τελευταία λεπτά σπουδαίων αναμετρήσεων σε Ισπανία και Ευρώπη.

Είναι τρίτος στη λίστα των αμυντικών με τα περισσότερα τέρματα στην Primera, πίσω από τουςΦερνάντο Ιέρο και Ρόναλντ Κούμαν, ενώ έχει σκοράρει -μεταξύ άλλων- σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, σε τελικό Σούπερ Καπ αλλά και σε ντέρμπι απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Είναι σίγουρα πολύ ικανός στο ψηλό παιχνίδι και το απαράμιλλο πάθος που επιδεικνύει του δίνει το κάτι παραπάνω όταν τα πράγματα βρίσκονται στην… κόψη του ξυραφιού. «Λατρεύω την οικογένεια μου, τη μουσική και τα άλογα. Όλα αυτά μου δίνουν την ηρεμία που επιζητώ, όμως το ποδόσφαιρο είναι κάτι διαφορετικό…» έχει αναφέρει χαρακτηριστικά σε παλαιότερες δηλώσεις του.

Ο Τζέραρντ Πικέ αποτελεί γνήσιο… προϊόν της «La Massia», της περίφημης ακαδημίας της Μπαρτσελόνα, όμως πριν υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Καταλανούς «κλάπηκε» από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 2008 οι διοικούντες των «μπλαουγκράνα» κατάλαβαν το λάθος τους και με το -χαμηλό για την αξία του- αντίτιμο των 5 εκατομμυρίων ευρώ τον έφεραν ξανά στο «σπίτι» του. Ο Πικέ τους δικαίωσε και με το παραπάνω, αποτελώντας «ακρογωνιαίο λίθο» στις επιτυχίες που ακολούθησαν.

Με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα έχει πανηγυρίσει 24 τίτλους, με τα 3 Τσάμπιονς Λιγκ και τα 6 πρωταθλήματα να ξεχωρίζουν, ενώ ήταν βασικό στέλεχος στους διαδοχικούς θριάμβους της εθνικής Ισπανίας σε Μουντιάλ (2010) και EURO (2012). Η αυταπάρνηση και η αποφασιστικότητα τον έχουν οδηγήσει ψηλά, ενώ και ο ίδιος δεν έχει αρνηθεί ποτέ το πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να γίνει όταν κυνηγάει την κορυφή, ακόμη και εκτός ποδοσφαίρου: «Μου αρέσει να διαγωνίζομαι σε διαφορετικές καταστάσεις και πάντα κόντρα στους καλύτερους» έχει δηλώσει αναφερόμενος στις επιτυχίες που σημείωσε σε τουρνουά παιχνιδιών με τράπουλα κόντρα σε επαγγελματίες του χώρου, όπως οι Ντάνιελ Νεγκρεάνουκαι Τζέισον Μέρσιερ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις