ΕΛΛΑΔΑ

«Απροσδιόριστη» η αιτία θανάτου της 8χρονης Μαρίας

Δεν έριξε «φως» στα αίτια θανάτου της 8χρονης Μαρίας η νεκροψία-νεκροτομή, με την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα να αναφέρει ότι οι λόγοι για τους οποίους κατέληξε το παιδί παραμένουν απροσδιόριστοι.

Το κοριτσάκι έσβησε χτες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου του Ρίου μετά από νοσηλεία 25 ημερών.
«Θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων» δήλωσε η ίδια στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε σήμερα στη σορό του παιδιού, ελήφθησαν ιστοί οι οποίοι εστάλησαν για εξέταση στο εργαστήριο.

Όσον αφορά στο χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων, η Αγγελική Τσιόλα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «θα πρέπει να περιμένουμε από πέντε έως έξι μήνες, εκτός αν δοθεί κάποια προτεραιότητα στο εργαστήριο, το οποίο έχει πάρα πολλά περιστατικά και μας τα στείλει νωρίτερα, επειδή πρόκειται για παιδί».

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στην 8χρονη Μαρία
Ακόμη, η ιατροδικαστής είπε ότι «προφανώς εάν ισχύει η πληροφορία ότι το παιδί προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης, τότε πρόκειται για επιπλοκή, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα».
Τέλος, σημειώνεται ότι πριν η 8χρονη μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, είχε νοσηλευθεί για αρκετές ημέρες στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της πόλης, με βασικό σύμπτωμα τον υψηλό πυρετό.
Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στην 8χρονη Μαρία
Στην τελευταία της κατοικία οδηγήθηκε η μικρή Μαρία από την Δαφνούλα Αχαΐας, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή «χτυπημένη» από τον ιό της γρίπης H1NI.
«Απροσδιόριστη» η αιτία θανάτου της 8χρονης Μαρίας –
Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στο 8χρονο παιδί στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στις 17:00 το απόγευμα.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς της μικρής, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το παιδί τους δεν ήταν πλέον μαζί τους.
Ιός τύπου Β
Από την πρώτη στιγμή που το παιδί εισήχθη στην εντατική του Ρίου υπήρξε η μέγιστη προσοχή από τους θεράποντες γιατρούς και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το παιδί είχε προσβληθεί από ιό της γρίπης τύπου Β, αλλά η ταχύτητα της επιδείνωσης δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνον από αυτό.
Από την πλευρά τους οι γονείς δεν εμφανίζονται να έχουν πρόβλημα με το δεύτερο στάδιο της θεραπείας. Επιρρίπτουν, ωστόσο, ευθύνες στο Καραμανδάνειο, όπου το παιδί είχε αρχικά διακομιστεί με σχετικά χαμηλό πυρετό, ο οποίος όμως δεν υποχωρούσε.
Θεωρούν πως δεν υπήρξε σωστή αντιμετώπιση και η ενδεδειγμένη ταχύτητα στην αντίδραση. Ενα από τα επιχειρήματά τους είναι πως το άτυχο κορίτσι διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου όταν πλέον δεν μπορούσε να γίνει τίποτα.
Από το Καραμανδάνειο δεν εκδόθηκε χθες επίσημη απάντηση, αλλά διακινήθηκε η πληροφορία ότι πρόκειται για σπάνιο περιστατικό. Δεν μπορεί να εξηγηθεί απλά το πώς ένα παιδί, με άριστο ανοσοποιητικό σύστημα, έχασε τη ζωή του από γρίπη, με την κατάσταση να επιδεινώνεται τόσο γρήγορα.
Η δραστηριότητα της γρίπης βρίσκεται εδώ και εβδομάδες σε πτωτική φάση. Το στέλεχος του ιού που επικράτησε στη φετινή περίοδο ήταν ο Α (Η3Ν2), ο οποίος προσβάλλει κυρίως ηλικιωμένους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από τα μέσα Μαρτίου έχει επικρατήσει το στέλεχος τύπου Β, το οποίο προσβάλλει άτομα όλων των ηλικιών και μπορεί να προκαλέσει επιδημίες.
Από την αρχή της περιόδου δραστηριότητας του ιού της γρίπης έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 281 σοβαρά κρούσματα της νόσου, εκ των οποίων τα 266 χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Το ίδιο διάστημα έχουν καταγραφεί 98 θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης, αριθμός που είναι αισθητά χαμηλότερος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις