Βασίλης Ραούλης

Κυνισμός: Το τελευταίο στάδιο της πολιτικής αθλιότητας!

Διαβάζοντας τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, με την οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει την απαράδεκτη – έτσι κι αλλιώς – μείωση των συντάξεων, την οποία αποδέχτηκε (αναμενόμενο) η Κυβέρνηση, συνειδητοποιεί ο καθένας ότι περνάμε σε άλλο επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης!

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έφερε ως παράδειγμα το χαρτζιλίκι που δίνουν οι παππούδες στα εγγόνια και κυρίως σε αυτά που δεν έχουν εργασία.

«Όταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26% δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα. Έχει όμως διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ», σημείωσε ο Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ!

Είναι καθαρό ότι όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, μιλά ο σκληρός κυνισμός κάποιων που με άλλες υποσχέσεις βρέθηκαν στην Κυβέρνηση, που άλλα αποδέχονται να υλοποιήσουν και που θυμίζουν μονίμως τα πεπραγμένα όσων παρουσιάζονται σαν ψευτόμαγκες και καταλήγουν να μετρούν τα απεριόριστα όρια της πολιτικής τους ελαφρότητας.

Δεν ξέρω πως μπορεί να διαβαστεί η συγκεκριμένη δήλωση!

Επειδή η Κυβέρνηση «γουστάρει» παίρνει το 100αρικο του συνταξιούχου, για να το κάνει –υποτίθεται – εργοδοτική εισφορά, επειδή επίσης δεν «γουστάρει» να το δίνει ο συνταξιούχος στον εγγονό του για να πίνει … φραπέ! (Δεν ξέρω σε ποιον συνταξιούχο περισσεύουν 100 ευρώ το μήνα για χαρτζιλίκι για καφέ στον εγγονό, αλλά αυτό είναι μια μικρή λεπτομέρεια).

Πέρα από το βλακώδες του «επιχειρήματος» αποκαλύπτεται και το μέγεθος της επικινδυνότητας των κυβερνόντων!

Γιατί με την ίδια λογική επειδή η Κυβέρνηση «γουστάρει» μπορεί να κόψει και άλλα 100 ευρώ από τους μισθωτούς, προκειμένου να μην επιβαρύνουν την υγεία τους τρώγοντας για παράδειγμα, κρέας, για να τα αξιοποιήσει αυτή όπως νομίζει καλύτερα!

Κρατικός νταβατζής στη σύνταξη και το μισθό δεν έχει υπάρξει σε κανένα καθεστώς στην παγκόσμια ιστορία! Ακόμα και στα πιο απολυταρχικά, μυστήρια και αλλοπρόσαλλα καθεστώτα τα χρήματα που δίνονται στους πολίτες αξιοποιούνται από τους ίδιους, με όποιον τρόπο αυτοί θεωρούν καλύτερο!

Εκτός και αν ο λεκτικός κυνισμός πέρα από την πολιτική αθλιότητα που υποκρύπτει, περιγράφει και τις πραγματικές σκέψεις και προθέσεις των κυβερνόντων.

Αν όχι θα έπρεπε και το κόμμα του και ο κυβερνητικός συνασπισμός να τον έχουν ήδη καταγγείλει…

Αλλά όταν πάση θυσία πρέπει να διασφαλίσεις την οριακή πλειοψηφία και να συνεχίσεις τη διαχείριση της εξουσίας, τότε εύκολα καταπίνεις απόψεις που συγκρούονται και με τη λογική  και με την κοινωνία!

Θα μου πεις εδώ κατάπιαν αμάσητα τα αντίθετα των για όσων προεκλογικά είχαν δεσμευτεί, τη δήλωση του Καμμένου δεν θα καταπιούν! Στα τέσσερα και αμάσητα!

Βασίλης Ραούλης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις