ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Νταβέλης για τις ιδιωτικές κλινικές: “Ο Περιφερειάρχης να παραιτήσει τους επίορκους ελεγκτές”

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης,μαζί με εκπροσώπους ιδιωτικών κλινικών παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για το επίκαιρο και σοβαρό θέμα που αφορά την βιωσιμότητα και τη νόμιμη λειτουργία των επιχειρήσεων στον χώρο της ιδιωτικής υγείας.

Ενώ ο νόμος δεν έχει αλλάξει οι ιδιωτικές κλινικές αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθώς με μια εγκύκλιο στις 16 Μαρτίου του 2017 που εξέδωσε το υπουργείο υγείας ζητά από αυτές να έχουν αυτοτελή λειτουργία χωρίς παρεμφερείς δραστηριότητες.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος αφορά 5 ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας και 40 συνολικά σε όλη την χώρα οι οποίες αν δεν συμμορφωθούν απειλούνται με λουκέτο. Μάλιστα ο κ Νταβέλης αποκάλυψε ότι “ο Γ.Γ του υπουργείου μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, μετεγκασταθείτε ή φύγετε την στιγμή που εμείς σήμερα απασχολούμε 500 εργαζόμενους μόνον στη Λάρισα”.

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ έκανε λόγο για “επίορκους ελεγκτές, οι οποίοι το 2009 και το 2014 βεβαίωναν ότι είναι εντάξει οι εν λόγω κλινικές αλλά από το 2014 και μετά τα ίδια άτομα βεβαίωναν το αντίθετο”. Χαρακτηριστικό  είναι το παράδειγμα κλινικής στη Λάρισα που 6 μήνες πριν την εγκύκλιο του υπουργείου οι ελεγκτές βεβαίωναν πως είναι όλα καλώς και αμέσως μετά πως υπάρχει πρόβλημα, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών.

Μάλιστα ο κ. Νταβέλης ζητά από το Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό στον οποίο και υπόκειται η ελεγκτική επιτροπή “να παραιτήσει άμεσα του επίορκους ελεγκτές”, όπως τους χαρακτηρίζει.

Τέλος κάλεσε το εισαγγελέα να παρέμβει στο όλο ζήτημα τονίζοντας πως και οι κλινικάρχες θα προσφύγουν τόσο στα ελληνικά, όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια  για την ανακολουθία του Ελληνικού κράτους και του ελεγκτικού μηχανισμού.

newsroom onlarissa.gr 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις