ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επιμορφωτική ημερίδα στην πετοσφαίριση

Σας γνωστοποιούμε ότι ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής ν. Λάρισας κ. Λαπούσης Γεώργιος σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.ΠΕ), θα διοργανώσει την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, επιμορφωτική, βιωματική ημερίδα που απευθύνεται στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 22/02/2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 έως 14:30 μ.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Λυκείου Λάρισας, με θέμα:

«Η Πετοσφαίριση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Σύγχρονος τρόπος διδασκαλίας της βασικής τεχνικής και τακτικής του αθλήματος»

Εισηγητές της ημερίδας θα είναι ο κ. Χαριτωνίδης Κων/νος, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, υπεύθυνος Εθνικών Ομάδων, προπονητής πετοσφαίρισης και ο κ. Φίνος Σπυρίδων, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής διδάξας επί 15ετια στο ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, προπονητής πετοσφαίρισης.

Το θέμα της ημερίδας αφορά τις παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις στο διδακτικό αντικείμενο της Πετοσφαίρισης (βόλεϊ) με έμφαση στην εκμάθηση των βασικών δεξιοτήτων, την εφαρμογή τροποποιημένων καταστάσεων παιγνιδιού ώστε οι συμμετέχοντες να διασκεδάζουν και ταυτόχρονα να αποκτούν εκείνες τις κινητικές εμπειρίες που θα τους επιτρέψουν να παίξουν με μεγαλύτερη επιτυχία και ευχαρίστηση πιο ολοκληρωμένες μορφές παιγνιδιού. Θα εφαρμοστούν υποδειγματικές διδασκαλίες και καλές πρακτικές μαθημάτων σε συνθήκες τάξης με συμμετέχοντες εθελοντές Καθηγητές Φυσικής Αγωγής.
Η παρουσία των καθηγητών Φυσικής Αγωγής κρίνεται απαραίτητη ενώ στο τέλος θα χορηγηθούν βεβαιώσεις για την παρακολούθηση της ημερίδας.

Την ημερίδα προσκαλούνται να παρακολουθήσουν εκτός από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και όσοι από τους σωματειακούς προπονητές πετοσφαίρισης του νομού Λάρισας το επιθυμούν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις