ΛΑΡΙΣΑ

Στηρίζει το διευθυντή του δημοτικού για την καταγγελία ο προϊστάμενος α/θμιας εκπαίδευσης Λάρισας

Θέση για το θέμα της καταγγελίας γονιού κατά διευθυντή δημοτικού σχολείου στην περιοχή, έλαβε μιλώντας στο onlarissa.gr ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας κ. Σωτήρης Βούλγαρης.

Καθώς μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον καταγγελλόμενο ώστε να λάβουμε τη δική του άποψη, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, το onlarissa.gr επικοινώνησε με τον κ. Βούλγαρη που από την πλευρά του στηρίζει απολύτως με τις δηλώσεις του τον εκπαιδευτικό.

Όπως εξηγεί μεταξύ άλλων ο κ. Βούλγαρης, η προσέγγιση από πλευράς εκπαιδευτικού έγινε καθώς διαπιστώθηκε από πλευράς δασκάλων “αλλαγής” συμπεριφοράς των παιδιών, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε “ο διευθυντής κατά τη δική του ομολογία και τη μαρτυρία των υπολοίπων όχι μόνον δεν τον εξύβρισαν, αλλά τον παρακάλεσαν να μιλήσουν μόλις χτυπήσει το κουδουνιού. Ο ίδιος αντέδρασε… έφυγε από το σχολείο και επέστρεψε με δικηγόρο…”

Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας επικαλέστηκε επίσης τις μαρτυρίες όλων των εκπαιδευτικών που ήρθε σε επαφή τονίζοντας πως “ο διευθυντής όχι μόνον δεν τον εξύβρισε αλλά προσπάθησε φιλικά…”, συμπληρώνοντας πως θα μπορούσε να είχε απαγορευθεί εξ’ αρχής αυτή η πολύμηνη επικοινωνία στο σχολείο, εξηγώντας πως “για φανταστείτε ένα σχολείο με 450 παιδιά να είναι 450 γονείς στα κάγκελα”.

Ο κ. Βούλγαρης εξέφρασε και προσωπική άποψη για τον διευθυντή του δημοτικού, λέγοντας πως “δεν είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος”, ενώ προανήγγειλε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης “εκτός κι αν οι δύο πλευρές αποσύρουν τις αλληλοκατηγορίες”.

Τέλος, σημείωσε πως η αποστολή των εκπαιδευτικών δεν είναι να παρεμβαίνουν στην οικογένεια, “αλλά μας ενδιαφέρει η ψυχική κατάσταση των παιδιών, η ηρεμία τους και η απόδοσή τους στο σχολειό”.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις