Τριντό: Μετά την Ιβάνκα, γοητεύει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Δημοσιεύθηκε στις: 16 Φεβρουαρίου 2017, 19:01

Οι ευρωβουλευτές, γυναίκες και άντρες, σήκωσαν τα κινητά για να απαθανατίσουν τον ωραίο Καναδό πρωθυπουργό – «Όλοι επωφελούνται από μια ισχυρή ΕΕ», οι πρώτες του δηλώσεις 

Για πρώτη φορά στην ιστορία καναδός πρωθυπουργός απευθύνει ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο.
«Όλος ο κόσμος επωφελείται από μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα και ένα άνευ προηγουμένου μοντέλο για ειρηνική συνεργασία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του.  

Ο γοητευτικός καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, πρώτα κατάφερε να γοητεύσει την αγαπημένη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ και τώρα ήρθε η σειρά  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, ο Τριντό μάγεψε την Ιβάνκα Τραμπ η οποία τον «χάζευε» για αρκετά λεπτά. Αλλά και σήμερα ο γόης του Καναδά… τον έκανε τον ντόρο του. Τα κινητά γυναικών είναι όλα ανεβασμένα για να απαθανατίσουν τον Καναδό πρωθυπουργό και υπάρχουν ντοκουμέντα. 

Σήμερα, ο πανύψηλος πρωθυπουργός του Καναδά επιδεικνύει τη ρητορική του δεινότητα λέγοντας στους ευρωβουλευτές ότι έπραξαν σωστά δίνοντας τις ευλογίες τους στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Ε.Ε και τον Καναδά .

Η σημερινή ομιλία του καναδού πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έρχεται μία ημέρα μετά την ψηφοφορία, με τους πολιτικούς αναλυτές να επισημαίνουν ότι πρόκειται για μία ιστορική ομιλία καθώς είναι ο πρώτος καναδός πρωθυπουργός στην ιστορία που απευθύνει ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Ε.Ε και τον Καναδά (CETA), έπειτα από έντονη διαμάχη. Με βάση τη συμφωνία, θα καταργηθεί το 99% των δασμών, ενώ προάγεται επίσης η συνεργασία Καναδά- ΕΕ σε κοινωνικά, υγειονομικά και περιβαλλοντικά θέματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τη συμφωνία CETA υποστήριξε η πλειονότητα των ευρωβουλευτών, κυρίως αυτοί της δεξιάς καθώς και οι φιλελεύθεροι και οι σοσιαλιστές. 

Mετά την ομιλία του στο Στρασβούργο, ο Τριντό θα επισκεφθεί το Βερολίνο όπου θα έχει συνομιλίες με τον απερχόμενο πρόεδρο της Γερμανίας, Γιοαχίμ Γκάουκ .Επιπλέον θα έχει γεύμα εργασίας με την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.


Πηγή: protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ