«Ντου» στο υπουργείο Υγείας από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Δημοσιεύθηκε στις: 16 Φεβρουαρίου 2017, 18:04

Άκαρπη η συνάντηση με τον Παύλο Πολάκη, που τους αντιμετώπισε με «ιδιαίτερο κυνισμό»

Άκαρπη ήταν η συνάντηση των «εργολαβικών» εργαζομένων των νοσοκομείων με τον Παύλο Πολάκη καθώς όπως αναφέρουν τους αντιμετώπισε με «ιδιαίτερο κυνισμό». 

Όπως τονίζουν ο κ. Πολάκης, στις διαμαρτυρίες τους για τον άδικο τρόπο μοριοδότησης που θα οδηγήσει την πλειοψηφία τους στην απόλυση, απάντησε με ψέματα. «Δίνουν σε ανέργους 6μηνών 300 μόρια και για όσους εργάζονται στα δημόσια κτίρια δίνουν ένα μόριο παραπάνω» καταγγέλλουν.  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος δουλεύει τα τελευταία δέκα χρόνια, μπορεί να χάσει τη θέση του από κάποιον που είναι 6 μήνες άνεργος.

Οι εργαζόμενοι σκοπεύουν την επόμενη εβδομάδα να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση και πάλι στο υπουργείο Υγειας και στη συνέχεια πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα επιχειρήσουν να δουν τον Αλέξη Τσίπρα. 

«Ντου» στο υπουργείο Υγείας

«Ντου» στο υπουργείο Υγείας έκαναν λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι οι «εργολαβικοί» εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι οποίοι από το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο διεκδικώντας τη διασφάλιση της δουλειάς τους μέσω συμβάσεων εργασίας αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η ένταση επικράτησε όταν ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, να ανέβουν στο κτίριο δέκα άτομα, ενώ εκείνος είχε ζητήσει μόνο τέσσερα. Τελικά ο αναπληρωτής υπουργός έκανε δεκτό το αίτημά  τους και τα πνεύματα ηρέμησαν. 

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους: «Με βάση το Ν. 4430/2016 άρθρο 63 ξεκίνησαν τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ τους διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού με Συμβάσεις Εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης με συγκεκριμένη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος.

Στα προσόντα διορισμού είναι και η ελληνική ιθαγένεια.

Με τα προσόντα που προβλέπονται οι περισσότεροι από τους μισούς εργολαβικούς εργαζόμενους, θα χάσουν τη δουλειά τους.

Οι υπουργοί Υγείας είχαν δεσμευθεί για την διασφάλιση της δουλειάς των εργολαβικών εργαζόμενων. Άλλο ένα ψέμα.

Σε πολλά Νοσοκομεία οφείλονται δεδουλευμένοι μισθοί πολλών μηνών είτε από τα Νοσοκομεία (Συμβάσεις Έργου) είτε από τους εργολάβους (εργολαβικοί εργαζόμενοι)». 

Πηγή: protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ