Η τροπολογία της κυβέρνησης δεν μας καλύπτει, λένε οι συμβασιούχοι πυροσβέστες

Δημοσιεύθηκε στις: 16 Φεβρουαρίου 2017, 18:15

Σήμερα ψηφίζεται τροπολογία για τριετή παράταση την οποία οι πυροσβέστες 5ετούς θητείας χαρακτηρίζουν «έκτρωμα» -Αντιδράσεις στη Βουλή

Αντιδράσεις στη Βουλή για την τροπολογία στο ζήτημα των πυροσβεστών
«Πυρά» από την αντιπολίτευση δέχεται στην Βουλή η κυβέρνηση αναφορικά με την «λύση» που επιχειρεί να δώσει στο ζήτημα των πυροσβεστών πενταετούς θητείας.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε σήμερα τροπολογία με την οποία παρατείνεται η θητεία των πυροσβεστών για 3 ακόμα έτη αν και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία έπρεπε να μονιμοποιηθούν στις 10 Φεβρουαρίου 2017.

Ο κ. Μάκης Βορίδης μίλησε για «κοροϊδία» και «εμπαιγμό» επισημαίνοντας «βάζετε ακόμα 3 έτη – δηλαδή το πάτε στο 2020 – προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της μονιμοποίησης. Τι τα θέλετε τα 3 έτη; Τόσο χρόνο χρειάζεστε για να βγάλετε τα δύο Προεδρικά Διατάγματα που απαιτούνται; Ποιον κοροϊδεύετε;».

Ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να συμπεριλάβει στον σχεδιασμό των προσλήψεων για το 2017 – τηρώντας τον κανόνα 1 / 4 – τους πυροσβέστες πενταετούς θητείας και να σταματήσει «να κοροϊδεύει και εμπαίζει τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Σε αυτό τον εμπαιγμό η ΝΔ δεν συμπράττει».

«Θέλετε να τους ξεγελάσετε. Παρατείνετε την θητεία τους για 3 έτη και υπόσχεστε μονιμοποίηση σε μια περίοδο που θα έχει λήξει η θητεία της κυβέρνησης» ανέφερε ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Η ρύθμιση είναι τόσο δυσλειτουργική και άδικη ώστε η αδικίες να μεταφέρονται πλέον στο εργασιακό πεδίο και στην καθημερινότητα της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος» υπογράμμισε σε άλλο σημείο και πρότεινε «Αν έχετε την θέληση να δώσετε λύση μην τους κάνετε ομήρους. Προχωρήστε σε ανανέωση ενός έτους και μετά το πέρας προβλέψτε ένταξή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Οσα λέτε για υπουργικές αποφάσεις είναι προφάσεις».

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο κ. Χρήστος Κατσώτης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «όλοι σας έχετε πάρει τις καταγγελίες των ενώσεων των πυροσβεστών που σας καλούν να καταψηφίσετε την υπουργική τροπολογία. Εσείς όμως θα πράξετε το αντίθετο». Ο ίδιος δε κάλεσε την πλειοψηφία να κάνει δεκτή την ρύθμιση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ «που λέει ότι πρέπει να ανασυσταθούν οι 4.000 οργανικές θέσεις που καταργήθηκαν το 2011. Σε αυτές τις θέσεις να ενταχθούν αναδρομικά από 1.2.2017 όσοι από τους 5ετούς θητείας καλύπτουν τα κριτήρια. Επίσης όσοι δεν τα καλύπτουν να καταλάβουν αναδρομικά από 1.2.17 μόνιμες οργανικές θέσεις ή νέες του υπουργείου Εσωτερικών στην υπηρεσία πολιτικής προστασίας ή στην υπηρεσία δασικής προστασίας». 

Πηγή: protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ