Ανακοινώθηκε η εξαγορά του Taxibeat από θυγατρική της Daimler

Δημοσιεύθηκε στις: 16 Φεβρουαρίου 2017, 19:30
Η Mytaxi, θυγατρική του γερμανικού κολοσσού Daimler και κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας Taxibeat που προσφέρει στο ελληνικό κοινό την ομώνυμη δημοφιλή εφαρμογή για την κλήση ταξί. Με την εξαγορά το Taxibeat θα επεκτείνει την παρουσία του σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και θα διευρύνει κατά 108.000 τους εγγεγραμμένους επαγγελματίες οδηγούς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Taxibeat θα ενοποιηθεί με την πλατφόρμα της Daimler, εντός των επόμενων μηνών και θα μετονομαστεί σε mytaxi.

Πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες εβδομάδες στην ελληνική αγορά ανέφεραν πως το deal επρόκειτο να κλείσει κοντά στα 40 εκατ. ευρώ.

Με αυτή τη συμφωνία ολοκληρώνεται η αυτόνομη πορεία μιας εταιρείας που ιδρύθηκε από τον Νίκο Δρανδάκη το 2011 και η οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία «τρέχει» με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 180%, με μια βάση 8.000 εγγεγραμμένων οδηγών ταξί, και χρήστες που υπερβαίνουν τους 540.000. Να υπενθυμίσουμε ότι η Taxibeat, έξι χρόνια μετά την ίδρυσή της δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και στη Λατινική Αμερική.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Taxibeat στη Λίμα και στην Λατινική Αμερική θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την ευρωπαϊκή μονάδα με την ομάδα να παραμένει στην Αθήνα. Το ελληνικό τμήμα της Taxibeat θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την εδραίωση της εταιρικής εικόνας στη Λατινική Αμερική, αποτελώντας πόλο έλξης νέων ταλέντων από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Όσον αφορά για την mytaxi, πρωτοπαρουσιάστηκε το 2009 και αποτέλεσε την πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που επέτρεπε την απευθείας σύνδεση μεταξύ χρηστών και οδηγών ταξί. Μ’ έναν παγκόσμιο όγκο που ξεπερνά τις 10 εκατομμύρια λήψεις (downloads), με πάνω από 100.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και διαθεσιμότητα σε πάνω από 50 πόλεις, σε 9 Ευρωπαϊκές χώρες, με την Ελλάδα να αποτελεί την δέκατη χώρα στην οποία θα δραστηριοποιηθεί. Ως ο πρόδρομος στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί κατάφερε να κεντρίσει ήδη από το 2012 το ενδιαφέρον της γερμανικού κολοσσού, η οποία μπήκε με μικρό ποσοστό στην εταιρεία. Δύο χρόνια αργότερα αντιλαμβανόμενη την δυναμική της η Diamler εξαγόρασε το 100% της Mytaxi.

Μέσω της εξαγοράς της Taxibeat, η mytaxi σχεδιάζει να επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής της για την κλήση και κράτηση ταξί στην Ευρώπη. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Taxibeat ως το νεότερο μέλος της οικογένειας της mytaxi», δήλωσε ο Άντριου Πίνινγκτον, διευθύνων σύμβουλος της mytaxi. «Είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι με την επιτυχία της Taxibeat στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι αποτελεί το ιδανικό ταίρι για την mytaxi» έσπευσε να προσθέσει.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Taxibeat, αναγνώρισε πως «σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Taxibeat, καθώς στην mytaxi βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη για την Taxibeat και την ομάδα μας».

Τέλος, ο Κλάους Έντενμαν, διευθύνων σύμβουλος της Daimler, επεσήμανε πως «η mytaxi αποτελεί βασική συνιστώσα της στρατηγικής μας για το χώρο των μεταφορών».

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ