ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία σε ΗΠΑ: H Κριμαία είναι δική μας – αρνείται σχέσεις με στελέχη του Τραμπ

Η Ρωσία δεν θα επιστρέψει τον έλεγχο της Κριμαίας στην Ουκρανία, τόνισε το ρωσικό ΥΠΕΞ απαντώντας σε σχετική αναφορά από τον Λευκό Οίκο, λέγοντας πως η χερσόνησος είναι ρωσική επικράτεια. Όσον αφορά πληροφορίες στις ΗΠΑ πως στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είχαν επαφές με ρώσους αξιωματούχους, η ρωσική προεδρία το αρνήθηκε λέγοντας πως οι αναφορές «δεν στηρίζονται σε γεγονότα». 

«Δεν επιστρέφουμε τα δικά μας εδάφη. Η Κριμαία είναι περιοχή που ανήκει στην Ρωσική Ομοσπονδία» ανέφερε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Στη συνέχεια, όσον αφορά το δημοσίευμα των New York Times για συνεργάτες του Τραμπ που πριν τις εκλογές είχαν επαφές με ρώσους αξιωματούχους, το Κρεμλίνο από την πλευρά του ανέφερε: «Ας μην πιστεύουμε ανώνυμες πληροφορίες».

«Πρόκειται για δημοσίευμα εφημερίδας που δεν στηρίζεται σε γεγονότα» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ.

Επιπλέον, η ρωσική προεδρία αρνήθηκε άλλες πληροφορίες στον αμερικανικό Τύπο πως είχε παραβιάσει συμφωνία για με τις ΗΠΑ για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς προχωρώντας σε ανάπτυξη νέου πυραύλου εδάφους.

«Η Ρωσία τηρούσε και τηρεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απορρέουν από την εν λόγω συνθήκη» ανέφερε ο Πεσκόφ, προσθέοντας πως «κανείς δεν έχει κατηγορήσει επίσημα» τη Μόσχα για παραβίαση.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις