ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: Προτρέψτε τα παιδιά να διαβάσουν τα «Ματωμένα Χώματα»

«Κάθε άνθρωπος είναι υπερήφανος για την καταγωγή του. Μεγάλωσα με την αύρα της καθ’ ημάς Ανατολής, μέσα από τα παραμύθια της γιαγιάς και τα ήθη και έθιμα των προσφύγων. Καμαρώνω για τις ρίζες μας στην άλλη πλευρά του Αιγαίου και τον πολιτισμό με τον οποίο οι παππούδες μας μπόλιασαν την παλαιά Ελλάδα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λάρισας κ. Δέσποινα Θεοδώρου να χαιρετήσει την εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κοπή της Βασιλόπιτας.

Ο μικρασιατικής καταγωγής βουλευτής συνεχάρη τον Σύλλογο Μικρασιατών «γιατί, αν και λίγοι οι Μικρασιάτες στη Λάρισα, με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις σας, που χαρακτηρίζονται από ποιότητα, συμβάλετε στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων της Ανατολής. Και επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την εξαίρεση της διδασκαλίας της Γενοκτονίας από τα βιβλία της ιστορίας στα σχολεία, ανεξάρτητα από το τι κάνει η πολιτεία, θα ήθελα να σας καλέσω να προτρέψετε τα παιδιά σας να διαβάσουν τα “Ματωμένα Χώματα” της Διδούς Σωτηρίου ή “Το Νούμερο 31328” του Ηλία Βενέζη. Να τους μεταφέρετε τις μαρτυρίες και τα ακούσματα από τους γονείς ή τους παππούδες σας για την μικρασιατική καταστροφή, την προσφυγιά και τις δυσκολίες ενσωμάτωσης στην μητέρα πατρίδα. Μιλήστε τους για τα ήθη και έθιμα των Μικρασιατών, φέρτε τους σε επαφή με τη μουσική και τους χορούς της Μικρασίας. Αυτή είναι η καλύτερη αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση!

Και πάλι συγχαρητήρια στη διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λάρισας που διατηρούν ασβέστη την φλόγα που φωτίζει την ιστορική μας μνήμη»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις