Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το ΕΚΠΑ ενώ ο Μοσκοβισί αναγορευόταν επίτιμος διδάκτωρ

Δημοσιεύθηκε στις: 15 Φεβρουαρίου 2017, 16:30

Οι φοιτητές ζητούν να περάσουν στην είσοδο της πρυτανείας ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επιτρέπουν να περάσουν τον φραγμό της αστυνομίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, την ώρα που ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί αναγορεύεται επίτιμος διδάκτωρ του ΕΚΠΑ.

Οι φοιτητές ζητούν να περάσουν στην είσοδο της πρυτανείας ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επιτρέπουν να περάσουν τον φραγμό της αστυνομίας.

 

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι φοιτητές αναφέρουν: “Φτάνει πια με την υποκρισία! 

Σπουδάζουμε σε ένα τμήμα που λίγο ενδιαφέρεται για τους φοιτητές του. Τα προγράμματα εξεταστικών βγαίνουν 2-3 μέρες πριν την έναρξή της, μαθήματα δεν γίνονται επειδή δεν υπάρχει διδακτικό προσωπικό, η καθημερινότητά μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη μέσα και έξω από την σχολή, το μέλλον μας δεν προσφέρεται ούτε για την επιβίωση μας και συνεχώς καλούμαστε να “προσπαθούμε περισσότερο” , για να ζήσουμε!

Σπουδάζουμε σε ένα πανεπιστήμιο, που επιλέγει να δέχεται δάνεια 180εκ. εύρω από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, επιβάλλοντας ένα “μνημόνιο στο πανεπιστήμιο” , που οι ίδιοι οι φοιτητές θα καλεστούν να το ξεπληρώσουν, πληρώνοντας δίδακτρα, χωρίς εν τέλει να βελτιώνεται καμία κατάσταση! 

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, η Κοσμητεία ΟΠΕ και το ΕΚΠΑ , να επιλέγουν να παραβλέπουν-καιρό τώρα- τα προβλήματά μας- και να ανησυχούν μονάχα για το κύρος τους.

Είναι χυδαίο-μέσα σε όλα αυτά- οι παραπάνω να επιλέγουν να τιμήσουν τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, επικυρώνοντας για ακόμη μια φορά πως οι πανεπιστημιακές αρχές είναι ενάντια στην πληττόμενη πλειοψηφία. Το Τ.Ο.Ε και το ΕΚΠΑ είναι πιστοί στις πολιτικές των κυβερνήσεων, της Ε.Ε  και του κεφαλαίου, που έχουν φέρει 3 μνημόνια, έχουν τσακίσει κάθε δικαίωμα και συνεχίζουν να γκρεμίζουν κάθε προοπτική. 

Αναγνωρίζουμε τον εχθρό στα πρόσωπα όλων αυτών, και οφείλουμε να αντισταθούμε σε κάθε κίνηση που μας επιβάλλουν. 

Οι πολιτικές τους , μας είναι ανεπιθύμητες. 

Ο Μοσκοβισί, μας είναι εξίσου ανεπιθύμητος 
 
Όλοι/ες αύριο στις 13.00 στην Πρυτανεία, για συγκέντρωση ενάντια στην απονομή του Μοσκοβισί”

Πηγή: protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ