Έρχεται «πολλή αγάπη» η απάντηση Τραμπ για τον αντισημιτισμό

Δημοσιεύθηκε στις: 15 Φεβρουαρίου 2017, 23:51
Τα επόμενα χρόνια θα δούμε «πολλή αγάπη» στις ΗΠΑ: αυτή την… απάντηση έλαβαν οι δημοσιογράφοι όταν ρώτησαν τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σχετικά με την αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες.«Θα εξαλείψουμε την εγκληματικότητα σε αυτή τη χώρα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βάλουμε τέλος σε έναν ρατσισμό που υποβόσκει εδώ και πολύ καιρό» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, κάνοντας επίσης λόγο για μια «πολύ διχασμένη» χώρα.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσω να κάνω κάτι σχετικά με αυτό» συμπλήρωσε.

«Σε σχέση με τους εβραίους πολίτες… τόσο φίλους μας, μια κόρη που βρίσκεται εδώ (Ιβάνκα Τραμπ), έναν γαμπρό (Τζάρεντ Κούσνερ) και τρία όμορφα εγγόνια. Πιστεύω ότι θα δείτε τις ΗΠΑ πολύ διαφορετικές τα επόμενα τρία, τέσσερα ή οκτώ επόμενα χρόνια» συνέχισε.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, στενός σύμβουλος του Τραμπ, είναι εβραίος και η Ιβάνκα Τραμπ είχε ασπαστεί τον ιουδαϊσμό προτού τον παντρευτεί το 2009.

«Πιστεύω ότι πολλά καλά πράγματα γίνονται. Θα δείτε πολλή αγάπη. Θα δείτε πολλή αγάπη» υποσχέθηκε έχοντας στο πλευρό του τον Νετανιάχου στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στον Λευκό Οίκο.

Το διάστημα των 10 ημερών μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ την 8η Νοεμβρίου, μια αμερικανική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Southern Poverty Law Center, καταμέτρησε 867 ρατσιστικές ενέργειες στις ΗΠΑ, οι 100 εκ των οποίων είχαν αντισημιτικό χαρακτήρα.

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ