ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινάει το Φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα»

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και 8α διαρκέσει μέχρι τις 17 του μηνός, το 8ο Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα». Πρόκειται για ένα φεστιβάλ στο οποίο μετέχει μεγάλος αριθμός συλλόγων και φορέων της Λάρισας, ενώ από φέτος και για πρώτη φορά, στην οργανωτική επιτροπή μετέχει μαζί με τον Σύλλογο Αργιθεατών Ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος» και τον Σύλλογο Ποντίων Λάρισας, και ο Δήμος Λαρισαίων, με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων που μετέχουν στο Φεστιβάλ. Η πρόεδρος του Συλλόγου Αργθεατών Ν. Λάρισας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής, παρουσίασε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο πλέον αποτελεί θεσμό για την πόλη.

Για τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην φετινή διοργάνωση, μίλησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας, ενώ στην συνέντευξη παρέστη και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Γ. Ζαούτσος.

Το Φεστιβάλ ανοίγει με μια μεγάλη εκδήλωση με παραδοσιακά συγκροτήματα, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

1)  Πέμπτη 9/2/2017: στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας η Οργανωτική Επιτροπή παρουσιάζει το “Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων”
Συμμετέχουν 23 σύλλογοι του νομού, ήτοι οι:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΤΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΜΑΝΙΑΡΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΛΑΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΥΝΑΙΝΩΝ <<Η ΚΑΘ΄ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ>> ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΥΜΟΥ ΕΛΑΣΟΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΣΤΙΩΤΩΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»
ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΕΛΑΣΓΟΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ « Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»
ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΞΕΝΙΟΙ ΚΡΗΤΕΣ”
ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ –ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ «ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗΣ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ «Ο ΠΟΝΤΟΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΩΝ «Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ»
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΩΝ «ΟΙ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΩΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ώρα εναρξης:18:15  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
2) Σαββατο 11/2/2017: στο θέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, συναυλία-αφιέρωμα για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη, «Αιώνιος Έφηβος»από την ορχήστρα «Νέοι Μουσικοί χωρίς Σύνορα», παρουσιάζοντας τα μελοποιημένα ποιήματά του.
Ώρα έναρξης : 19.30-ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στο θέατρο όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα πρέπει να προμηθευθούν προσκλήσεις στο τηλέφωνο 6978726353 ή από το Περίπτερο του Δήμου στην Κεντρική Πλατεία την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρες 18.00-21.00)
3) Τετάρτη 15/2/2017: στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Ζωή και Κότα με Χαβίτς και με Κορκότα» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μποσταντζόγλου με πρωταγωνιστές των Λαρισαίο Τάκη Βαμβακίδη και τον Αλέξη Παρχαρίδη.

Ώρα έναρξης 21.00-ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στο θέατρο όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα πρέπει να προμηθευθούν προσκλήσεις στο τηλέφωνο 6978726353 ή από το Περίπτερο του Δήμου στην Κεντρική Πλατεία την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρες 18.00-21.00
4) Πέμπτη 16/2/2017 : η ομάδες ποδοσφαίρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και του ΤΕΕ Κ.Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ θα διεξάγουν φιλικό αγώνα στα πλαίσια του φεστιβάλ.
Ώρα έναρξης : 15.30 –ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
5) Παρασκευή 17/2/2017: στην αίθουσα τελετών του ΤΕΙ Λάρισας, παρουσιάζεται η παράσταση «Η ιστορία της Άλκηστις» του Συλλόγου Γυναικών Λάρισας «Άλκηστις» σε συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Ώρα έναρξης : 13.30 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σε όλες τις εκδηλώσεις αντί αντιτίμου εισιτηρίου προσφέρονται από όσους θα τις παρακολουθήσουν τρόφιμα μακράς διάρκειας για τα συσσίτια της πόλης μας.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, όλους τους συμπολίτες να συμβάλλουν με την παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις, ενώ ευχαριστεί όλους του συμμετέχοντες φορείς που συνδιοργανώνουν τις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ.

Σημειώνεται ότι στο Φεστιβάλ στηρίζουν επίσης το ΤΕΙ Θεσσαλίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, το ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας, η ΔΕΥΑΛ και το το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις