Μεγάλες δόξες για το αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας – Πώς ο χιονιάς έκανε τη Λάρισα… πολιτισμένη πόλη!

Δημοσιεύθηκε στις: 14 Ιανουαρίου 2017, 10:28

Λίγο πριν το χιονιά είχε ξαναφουντώσει η κουβέντα για το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Λάρισας, αλλά και για την κακή κατάσταση στο κέντρο, ως συνέπεια του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου.

Όσες μελέτες κι αν γίνουν από τους πλέον έγκριτους επιστήμονες, υπάρχει μία παράμετρος που χρησιμοποιείται ως αφετηρία και ως πρωταρχική ανάγκη και προϋπόθεση: Να αλλάξει νοοτροπία ο Λαρισαίος. Να εγκαταλείψει δηλαδή το “καβάλα παν στην εκκλησιά” που καυτηρίαζε πρόσφατα στο onlarissa.gr και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, θέλοντας να περιγράψει μία κατάσταση που πηγάζει από τον τρόπο που σκεφτόμαστε και μπορεί να αλλάξει μόνον αν εμείς αλλάξουμε τη σκέψη μας.

Πώς; Κάνοντας ότι κάνουν και όλες οι μεγάλες και πολιτισμένες πόλεις. Να βάλουμε στη ζωή μας τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις μας στο κέντρο της Λάρισας. Να μην παίρνουμε το αυτοκίνητο για τον καφέ, να μην εγκαταλείπουμε το μηχανάκι πάνω στον πεζόδρομο για να γλιτώσουμε εκατό μέτρα περπάτημα.

Αυτό βέβαια συνέβη τις τελευταίες ημέρες κάπως… βίαια. Ο χιονιάς δηλαδή ανάγκασε χιλιάδες Λαρισαίους να ξαναμπούν μετά από καιρό σε αστικό λεωφορείο ή σε ταξί.

Προφανώς και ουδείς έπαθε τίποτε περιμένοντας λίγα λεπτά παραπάνω μέσα σε ένα αστικό λεωφορείο.

Ας ελπίσουμε πως αυτή η ανάγκη να μείνει ως συνήθεια, έστω σε κάποιους. Κέρδος θα είναι κι αυτό…

Α.Ρ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ