Τρομακτικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που snowboarder πέφτει σε χιονοστιβάδα

Δημοσιεύθηκε στις: 13 Ιανουαρίου 2017, 19:10

Σώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στο ειδικό σακίδιο-αερόσακο που φορούσε

Τα παιχνίδια στο χιόνια ή τα χειμερινά σπορ έχουν πολλούς φανατικούς φίλους. Ωστόσο πολλές φορές το βουνό και το χιόνι κρύβουν παγίδες που μπορεί να αποβούν έως και μοιραίες.
Κάπως έτσι πρέπει να αισθάνθηκε και ο snowboarder της ιστορίας μας, όταν την ώρα που έκανε το αγαπημένο του άθλημα βρέθηκε αντιμέτωπος με μια φοβερή χιονοστιβάδα.

Πιο συγκεκριμξένα, ο 29χρονος Tom Oye, από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας, δημοσίευσε την Τετάρτη στο facebook, το βίντεο με την περιπέτεια που έζησε.Ο Tom, με μία κάμερα που είχε τοποθετήσει στο κράνος του, κατάφερε να απαθανατίσει τη στιγμή που, ενώ κατέβαινε το βουνό στο Whistler του Καναδά, ξαφνικά στο χιόνι κάτω από τα πόδια του άρχισαν να δημιουργούνται ρωγμές.

Ευτυχώς, όμως κατά τη διάρκεια της πτώσης του, ήταν σε θέση να ενεργοποιήσει το φουσκωτό σακίδιο του – το οποίο δρα περίπου όπως ένας αερόσακος αυτοκινήτου, σε στιγμές εκτάκτου ανάγκης.

Η γιαγιά του νεαρού άντρα μιλώντας για το σακίδιο που τον έσωσε, αναφέρει: «Κόστιζε πολλά χρήματα, αλλά ο Θεός μου, αυτό του έσωσε τη ζωή. Θα μπορούσε να ήταν ένα εκατομμύριο δολάρια, αλλά θα άξιζαν τον κόπο».

Το ειδικό αυτό σακίδιο που είναι κατάλληλο για περιπτώσεις χιονοστιβάδας είναι ουσιαστικά ένα σύστημα αερόσακων με ένα μεγάλο μπαλόνι ή μπαλόνια που φουσκώνουν κατά το τράβηγμα ενός κορδονιού.

Σε μια χιονοστιβάδα, η ασφυξία είναι η κύρια αιτία θανάτου.

Αλλά το σακίδιο αυτό βοηθά στο να ανέβει ο χρήστης του στην επιφάνεια του χιονιού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι τιμές ενός τέτοιου σημαντικού σακιδίου, κυμαίνονται περίπου από περίπου 450€ –  1.150€.

Πηγή: protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ