Σε ιλιγγιώδη πτώση η τουρκική λίρα

Δημοσιεύθηκε στις: 13 Ιανουαρίου 2017, 17:16
Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση της μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου αναμένεται να καταγράψει η τουρκική λίρα, καθώς οι προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας για περιορισμό της ρευστότητας και τα αιτήματα του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν προς τους Τούρκους να πουλήσουν δολάρια δεν κατάφεραν να καθησυχάσουν τους επενδυτές.Στις 10:40 ώρα Ελλάδας, η λίρα κατέγραψε πτώση άνω του 1% έναντι του δολαρίου, παρόλο που η κεντρική τράπεζα προσπάθησε να στηρίξει το νόμισμα για δεύτερη ημέρα με το να μην προχωρήσει στην εβδομαδιαία χρηματοδότηση των τραπεζών.

Η λίρα έχει υποχωρήσει σχεδόν 10% έναντι του δολαρίου από τις αρχές του 2017, καθώς οι ανησυχίες για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα επιτείνονται από τις αμφιβολίες για το κατά πόσον οι αρχές θα λάβουν αποφασιστικά μέτρα για να τη διατηρήσουν.

Στις 10:40 ώρα Ελλάδας, κινείτο στο 3,8040 έναντι του δολαρίου αφού έκλεισε την Πέμπτη στο 3,7615. Το νόμισμα υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό του 3,9417 έναντι του δολαρίου την Τετάρτη και έχει χάσει σχεδόν ένα τέταρτο της αξίας του έξι μήνες μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ