Μασσαλία: Οι δύο εκρήξεις ήταν… μαχητικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου

Δημοσιεύθηκε στις: 13 Ιανουαρίου 2017, 16:10

Ακούστηκε σε όλη την Μασσαλία – Ταυτοχρόνως κάτοικοι της περιοχής μετέδιδαν ότι οι… εκρήξεις ήταν ισχυρές – Ο συναγερμός όμως ήταν λάθος αφού σύμφωνα με την αστυνομία ο θόρυβος οφείλεται σε μαχητικό αεροσκάφος

Λάθος αποδείχθηκε τελικά ο συναγερμός στη Μασσαλία έπειτα από πληροφορίες και αναφορές για ισχυρές εκρήξεις που ακούστηκαν σε ολόκληρη την πόλη.

Κι ενώ οι πολίτες της Μασσαλίας έκαναν λόγο για δύο ισχυρές εκρήξεις και εξέφραζαν την ανησυχία τους ότι μπορεί να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, τελικώς αποδείχθηκε ότι ο θόρυβος που ακούστηκε σε όλη την πόλη προήλθε από ένα μαχητικό αεροσκάφος το οποίο για άγνωστο λόγο έσπασε το φράγμα του ήχου πάνω από την Μασσαλία προκαλώντας πανικό.

Οι αναφορές των κατοίκων στο Twitter

Υπήρξαν αρκετές αναφορές κατοίκων στο Twitter, σύμφωνα με τις οποίες, δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη στη νότια Γαλλία. Άλλοι κάτοικοι υποστήριξαν ότι από τις δύο εκρήξεις, άρχισαν να τρίζουν τα παράθυρα των σπιτιών. Υπήρξε και η εκδοχή -που τελικώς αποδείχθηκε σωστή- ότι  αυτό που άκουσαν οι κάτοικοι μπορεί να προκλήθηκε από το σπάσιμο του φράγματος του ήχου από κάποιο αεροπλάνο. 

Από την πλευρά του, το ρωσικό πρακτορείο “Russia Today” υποστηρίζει ότι υπήρξαν αναφορές για σειρήνες στην πόλη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση υψίστης ασφαλείας μετά το τυφλό κτύπημα στη Νίκαια και ενόψει των προεδρικών εκλογών της άνοιξης με την σταρ της Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, να προηγείται στις δημοσκοπήσεις και να υπόσχεται στο γαλλικό λαό ότι θα εξουδετερώσει τους ισλαμιστές τρομοκράτες.

Τελικώς, όπως ανέφερε και η γαλλική “Le Figaro ” επικαλούμενη πληροφορίες της εφημερίδας “La Province”, o μυστηριώδης εκκωφαντικός θόρυβος προκλήθηκε από μαχητικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου.

Πηγή: protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ