Θεσσαλονίκη: Εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής στον προσφυγικό καταυλισμό της πρώην Softex

Δημοσιεύθηκε στις: 13 Ιανουαρίου 2017, 22:30

Οι περισσότεροι πρόσφυγες εγκατέλειψαν προς άγνωστη κατεύθυνση τον καταυλισμό – Τραγικές οι συνθήκες διαβίωσης για όσους έμειναν πίσω

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει ο καταυλισμός προσφύγων στις εγκαταστάσεις της πρώην Softex στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, ο οποίος εκκενώθηκε προ ολίγων ημερών από την πλειοψηφία των αλλοδαπών που διαβιούσαν εκεί.

Όπως είναι εμφανές από το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί, η κατάσταση, όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες, έχει αρχίσει να ομαλοποιείται, μετά τις συνεχείς χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, που «έντυσαν» τις σκηνές στα λευκά.Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βρύσες και οι τουαλέτες δεν έχουν νερό ακόμα κι έτσι οι πρόσφυγες που έχουν απομείνει στον καταυλισμό, προμηθεύονται περίπου 1,5 λίτρο την ημέρα.

Κάποιες σκηνές έχουν καταρρεύσει, ενώ στον καταυλισμό μπήκαν συνεργεία καθαρισμού, προκειμένου να συμμαζέψουν την κατάσταση. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες προσπαθούν όπως-όπως να «μπαλώσουν» τα σπιτάκια τους ακόμη και με ξύλα, ωστόσο, καθώς δεν έχουν ρεύμα, αναγκάζονται να κάνουν… αυτοσχέδιες καλωδιώσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, βέβαια, είναι αυτό της ασφάλειας, καθώς στον καταυλισμό, όπου παίζουν παιδιά, οι φράχτες είναι κομμένοι και ακριβώς από πίσω υπάρχει ποτάμι, ενώ στα 200 μέτρα είναι οι αφύλαχτες γραμμές των τρένων…

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι η διακίνηση ναρκωτικών που γίνεται εκεί, καθώς και η παρουσία αθίγγανων στην περιοχή…

Πηγή: protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ