Αναβλήθηκε για τις 2 Φεβρουαρίου η δίκη των Κουρτάκη-Τζένου

Δημοσιεύθηκε στις: 13 Ιανουαρίου 2017, 21:31
Για τις 2 Φεβρουαρίου 2017 αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η δίκη των δημοσιογράφων, υπευθύνων του ομίλου «Παραπολιτικά», Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου, που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.Στο δικαστήριο ήταν παρών ο υπουργός και ο εκ των κατηγορουμένων Παναγιώτης Τζένος, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, επικαλούμενοι κώλυμα στο πρόσωπο του άλλου συνηγόρου τους, Μάκη Βορίδη, ο οποίος βρισκόταν στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Η πλευρά του μηνυτή υπουργού αντιτάχθηκε στην αναβολή της δίκης, υποστηρίζοντας πως με την αναβολή της εκδίκασης ουσιαστικά χάνεται η έννοια της αυτόφωρης διαδικασίας. Η συνήγορος και σύζυγος του κ. Καμμένου, Έλενα Τζούλη, δήλωσε στο δικαστήριο παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση και εκ μέρους του ανήλικου γιου τους. Η κ. Τζούλη τόνισε στο δικαστήριο πως και οι δύο δημοσιογράφοι συνεχίζουν τους ισχυρισμούς τους εναντίον του υπουργού, ενώ επεσήμανε πως «τρίτα άτομα» εκφράζουν από τηλεοράσεως απειλές σε βάρος των παιδιών τους και ότι σήμερα πρόκειται να γνωστοποιήσει τα ονόματά τους στον αρμόδιο εισαγγελέα. «Θερμή παράκληση να πραγματοποιηθεί η δίκη επειδή έχω ανήλικα παιδιά» τόνισε η κ. Τζούλη.

Υπέρ της αναβολής της δίκης τάχθηκε ο εισαγγελέας, ενώ η πρόεδρος, αναφέροντας πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση και επομένως οι δύο κατηγορούμενοι δικαιούνται να έχουν τους συνηγόρους τους, προχώρησε στην αναβολή της διαδικασίας.

Εξερχόμενος από τη δικαστική αίθουσα, ο κ. Καμμένος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως οι δύο δημοσιογράφοι, «αφού εξέθεσαν ανήλικα παιδιά και συνεχίζουν να εξυβρίζου, κάνουν το… κουνέλι» και «αποφεύγουν να δικαστούν για να συνεχίσουν να απειλούν». Ο κ. Καμμένος ανέφερε επίσης, πως ο Γιάννης Κουρτάκης «έχει συνεργάτη» τον Αιμίλιο Κοτσώνη (σ.σ. συνεργάτης του εφοπλιστή Μαρινάκη, πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού, καταδικασθείς σε πρόσκαιρη κάθειρξη για την υπόθεση του NOOR1). Όπως ανέφερε ο υπουργός για τους δύο δημοσιογράφους, «τους καλώ να αφήσουν τις απειλές και να έρθουν να δικάσουμε».

Ο Παναγιώτης Τζένος δήλωσε πως ο ίδιος και ο κ. Κουρτάκης έχουν εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, συμπληρώνοντας πως «δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ώρα που γινόταν η δίκη έγινε έφοδος της επιθεώρησης εργασίας στα γραφεία της εφημερίδας. Περιμένουμε και τα τανκς…».

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ