ΛΑΡΙΣΑ

Για εμπαιγμό καταγγέλλει την κυβέρνηση ο Κέλλας για τα ειδικά μισθολόγια

Το θέμα “των ειδικών μισθολογίων και των ισοδυνάμων για τους ένστολους”, φέρνουν στη βουλή, με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Εσωτερικών, κκ. Πάνο Καμμένο, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Πάνο Σκουρλέτη, αντίστοιχα, βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, αναδεικνύοντας συγχρόνως “τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας”.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν “τη σύγχυση που έχει προκληθεί στις τάξεις των ενστόλων, σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια” και ζητούν ενημέρωση“κατά πόσο έχουν βρεθεί τα κατάλληλα ισοδύναμα, όπως κατ επανάληψη έχει υποστηρίξει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, ώστε η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών”.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 236 του Ν.4389/2016 αναστέλλεται από 1.1.2017 μέχρι 31.12.2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Η διάταξη αυτή δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση που τα εμπλεκόμενα υπουργεία προσδιορίσουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, οι οποίες θα εξειδικευθούν και νομοθετηθούν μέχρι 30.9.2016 και θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1.1.2017.

Από τη στιγμή, λοιπόν που δεν έχουν ανακοινωθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία τα ισοδύναμα τίθεται σε ισχύ ο νόμος, που σημαίνει ότι παγώνουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές των υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, με την κυβέρνηση να εμπαίζει για ακόμα μια φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κι αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά μετά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, ότι θα τηρηθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ για  επαναφορά των μισθών των ένστολων στα επίπεδα προ του Ιουλίου του 2012, κάτι που φυσικά δεν ίσχυσε ποτέ.

Τελικά, έμειναν  οι  έωλες κατηγορίες του κου Καμμένου προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση περί μικροπολιτικών παιχνιδιών στην πλάτη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αφού στην πράξη η κυβέρνηση φαίνεται για μια ακόμα φορά να μην τηρεί τις υποσχέσεις της.

Ακολουθούν τα ερωτήματα των βουλευτών:

  1. Θα προχωρήσετε τελικά στην εύρεση ισοδύναμων, προκειμένου να μην υπάρξει «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από 1η Ιανουαρίου του 2017; Αν ναι ποια θα είναι αυτά και πότε σκοπεύετε να τα ανακοινώσετε;
  2. Για ποιο λόγο κρατήσατε «σιγή ασυρμάτου» για ένα τόσο σημαντικό θέμα, εμπαίζοντας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που προσφέρουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σημαντικό έργο στη χώρα;
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις