Συνολικό σχέδιο αναβάθμισης των Εξαρχείων ζητεί ο Καμίνης

Δημοσιεύθηκε στις: 12 Ιανουαρίου 2017, 23:21
Τη βούληση του δήμου Αθηναίων να μην αφεθεί στην τύχη η περιοχή των Εξαρχείων, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αφορμή την πρόσφατη δολοφονική επίθεση εναντίον διμοιρίας ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Καμίνης καταδίκασε την επίθεση και κατήγγειλε ότι στην περιοχή «το κοινό έγκλημα έχει καταφέρει να διασταυρωθεί με την πολιτική βία».

Στα Εξάρχεια, είπε, απαιτείται «συνολικό σχέδιο τώρα». « Όχι μόνο ένα σοβαρό αστυνομικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανομίας, σε μία περιοχή που διακρινόταν για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Αλλά ένα συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της περιοχής, η οποία πλέον» σημείωσε «δεν έχει τράπεζες, δεν έχει δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς και σε λίγο κινδυνεύει να μην έχει ούτε σούπερ μάρκετ».

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρήγας Αξελός, είπε, ότι η επίθεση κατά των αστυνομικών «δίνει τροφή σ΄όσους απεργάζονται αντιδημοκρατικά σχέδια για τα Εξάρχεια».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας» Νίκος Σοφιανός, κάλεσε το δήμαρχο να καταρτίσει ο δήμος δικό του σχέδιο με παρεμβάσεις που μπορεί να υλοποιήσει.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα το σπίτι μας» Βασίλης Καπερνάρος, επισήμανε στο δήμαρχο ότι δεν μπορεί να καταδικάζει αυτές τις ενέργειες και ταυτόχρονα να καταδικάζει την καταστολή αυτών των ενεργειών.

Αυστηρός αναμένεται ο «πέλεκυς» για τη λέσχη αστέγων

Στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε και το θέμα του υπαλλήλου του δήμου της Αθήνας, που έκλεισε επικαλούμενος τη λήξη του ωραρίου, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, την Λέσχη Φιλίας του δήμου, στην Πανόρμου, η οποία μαζί μ’ άλλες είχαν οριστεί να λειτουργήσουν ως καταφύγια προστασίας των αστέγων από την κακοκαιρία

Από την Τρίτη, είναι σ’ εξέλιξη πειθαρχική έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες. Όπως αναμενόταν το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ενημερώνοντας το σώμα, ο γενικός γραμματέας του δήμου Λευτέρης Καστανάκης, ανάφερε ότι ο υπάλληλος πριν κλείσει τη Λέσχη, είχε επικοινωνήσει μαζί του ο προϊστάμενός του, ο οποίος του ζήτησε να παραμείνει μισή ώρα παραπάνω, ώστε να βρεθεί άλλος υπάλληλος να αναπληρώσει τον αντικαταστάτη του, που δήλωσε ασθενής. Εκείνος, όμως, είπε, επέλεξε να φύγει αν και η οικία του ήταν δίπλα και δεν διέτρεχε κίνδυνο να αποκλεισθεί.

Επίσης, ο δήμος έστειλε γιατρό στο σπίτι του αντικαταστάτη του στο Περιστέρι, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν ασθενής και τον βρήκε απολύτως υγιή. Τότε εκείνος, σύμφωνα πάντα με τον Λευτέρη Καστανάκη, δήλωσε ότι ποτέ δεν επικαλέστηκε ασθένεια, αλλά ότι δεν είχε τη δυνατότητα λόγω της χιονόπτωσης να μεταβεί στη Λέσχη Φιλίας.

Ο γενικός γραμματέας από την πλευρά του προειδοποίησε να μην επιχειρηθεί από οποιονδήποτε εμπλεκόμενο να προσκομίσει τώρα ιατρικά έγγραφα για προβλήματα υγείας, διότι αυτά αν ισχύουν, όφειλαν έγκαιρα να είχαν καταθέσει στην υπηρεσία. «Θα είναι λόγος απόλυσης», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ