Βίντεο: Εντυπωσιακή διάσωση πολιτών από Super Puma στη χιονισμένη Σκόπελο

Δημοσιεύθηκε στις: 12 Ιανουαρίου 2017, 20:50

Απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης της Λήμνου και εντόπισε το ζευγάρι στις 15:10

Μία ακόμη διάσωση σε χιονισμένο νησί πραγματοποίησε την Πέμπτη ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτή τη φορά, το ελικόπτερο απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης, από τη Λήμνο, με προορισμό τη Σκόπελο, όπου μετέφερε ένα ζευγάρι που είχε εγκλωβιστεί στο χιονισμένο έδαφος του νησιού των Σποράδων.

Η διάσωση έγινε στην περιοχή Καλόγηρος και το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο λιμάνι του νησιού. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε τα δύο άτομα περίπου στις 15:10, ενώ η επιχείρηση είχε ολοκληρωθεί στις 15:30.Στο βίντεο που ακολουθεί έχει καταγραφεί ολόκληρη η εντυπωσιακή επιχείρηση διάσωσης… 

Κατά τα τελευταία 24ωρα που η χώρα βρίσκεται στη δίνη του πολικού συστήματος «Αριάδνη», έχουν προκύψει μεγάλες ανάγκες για παροχή βοήθειας σε αποκλεισμένα άτομα και περιοχές. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, από τις 7 Ιανουαρίου έως και σήμερα, έχουν μεταφερθεί συνολικά 87 ασθενείς προς νοσηλευτικά ιδρύματα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και προς τις οικίες τους. Σε ασφαλή σημεία μεταφέρθηκαν 336 άτομα. Επίσης, μεταφέρθηκαν άλλα 144 άτομα, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, από και προς τον χώρο εργασίας τους.

Πηγή: protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ