Μακάκος πιάστηκε στα πράσα με ελάφι

Δημοσιεύθηκε στις: 11 Ιανουαρίου 2017, 16:42
Είναι μόλις η δεύτερη φορά που βιντεοσκοπείται κάτι τέτοιο στη φύση: ένας μακάκος στην Ιαπωνία πιάστηκε στα πράσα να προσπαθεί να ζευγαρώσει με θηλυκά ελάφια. Φαίνεται ότι ο προκλητικός μακάκος τη νήσο Γιακουσίμα στα νότια της Ιαπωνίας -που ήταν νεαρός και βρισκόταν χαμηλά στην άτυπη ιεραρχία των αρσενικών της ομάδας του- είχε απελπιστεί επειδή δεν μπορούσε να βρει σύντροφο από το είδος του.

Στις απελπισμένες προσπάθειές του με δύο διαφορετικά ελάφια δεν πέτυχε διείσδυση, αν και εκσπερμάτωσε στην πλάτη του ενός και μετά την έγλυψε.

Φάνηκε μάλιστα να ζηλεύει, όταν άλλοι μακάκοι γυρόφερναν τα δύο ελάφια, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Primates.

Στην επιστημονική βιβλιογραφία έχουν αναφερθεί κι άλλες αναφορές για περιπτύξεις ανάμεσα σε διαφορετικά ήδη, όπως ελέφαντες να προσπαθούν να ζευγαρώσουν με ρινόκερους, ενυδρίδες με κορμοράνους, φώκιες με πιγκουίνους και χιμπατζήδες με βατράχους.

Ωστόσο το φαινόμενο έχει βιντεοσκοπηθεί μόνο μια φορά στο παρελθόν -με μια φώκια που έκανε σεξ με πιγκουίνο. Μετά μάλιστα τον έφαγε.

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ