ONLARISSA OPINION

Από το κοινωνικό μέρισμα του Σαμαρά, στη 13η σύνταξη του Τσίπρα: Όταν η ιστορία δε διδάσκει…

ΓΡΑΦΕΙ Ο Απόστολος Ράιδος

«Σας παρακαλώ σημειώστε ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και εγώ το έχουμε κάνει σαφές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ότι πρόκειται για εφάπαξ πληρωμή και δεν υπάρχει πρόθεση να είναι μόνιμη», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην επιστολή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, την οποία έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, δεσμεύεται ότι οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν τον κόφτη σε περίπτωση που τα στοιχεία της Eurostat δείξουν ότι οι στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί καθώς και για συμπληρωματικά μέτρα στον τομέα της συνταξιοδοτικής δαπάνης για να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ του τελικού αποτελέσματος και του δημοσιονομικού στόχου για το 2016.

Είναι ασύλληπτο το πόσο γρήγορα καταρρέουν το ένα μετά από το άλλο τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και είμαστε μόλις μερικές ημέρες μετά από εκείνο το… έκτακτο διάγγελμα όπου ο πρωθυπουργός – ως άλλος Ομπάμα – ανακοίνωνε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα την περιβόητη… “13η σύνταξη” για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Τότε, όλοι οι αριστερόστροφοι παπαγάλοι έσπευδαν σε κρατικά μέσα, portal, blog και social media να θριαμβολογήσουν και να τολμήσουν χωρίς ικμάδα αισχύνης να κάνουν λόγο για υλοποίηση μίας εκ των πολυσυζητημένων προεκλογικών δεσμεύσεων του – αλήστου μνήμης αντιμνημονιακού – ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την επαναφορά της 13ης (και της 14ης) σύνταξης.

Στα τηλεοπτικά πάνελ οι καλεσμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξυμνούν στο ίδιο τέμπο, μιλώντας για αντιστροφή του κλίματος και για αριστερό – επιτέλους – μείγμα πολιτικής, μέσα στη ζοφερότητα του τρίτου μνημονίου.

Εκ του αποτελέσματος όμως, η πραγματικότητα ήρθε και τους έσφιξε ένα τέτοιο χαστούκι στο σβέρκο, που τους έκανε να επιστρέψουν στην αγαπημένη θέση του… υπουργού Εθνικής Άμυνας…

Προφανώς το πρόσφατο ιστορικό παράδειγμα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε σπεύσει πανικόβλητος, προ της δεδομένης ήττας στις ευρωεκλογές, να δώσει το περίφημο “κοινωνικό μέρισμα”, δε δίδαξε κανέναν. Ούτε καν εκείνους που τότε λοιδορούσαν αυτή την ενέργεια της κυβερνώσας Νέας Δημοκρατίας.

Verba volant, scripta manent. Έτσι κι εγώ ο κακοπροαίρετος, σας αφήνω με ένα απόσπασμα από τα όσα έλεγε ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για το κοινωνικό μέρισμα του Αντώνη Σαμαρά: «Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις