ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Προβληματισμός και ανησυχία στα σχολεία της Λάρισας που ενδέχεται να δεχθούν προσφυγόπουλα- Κάνουν γενικές συνελεύσεις την ερχόμενη εβδομάδα

Ακόμη κι αν επίσημα δεν έχουν ανακοινωθεί τα σχολεία που θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα οι διαρροές και οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως αυτά θα φιλοξενηθούν στο 26ο δημοτικό σχολείο Λάρισας αλλά και στο δημοτικό Τερψιθέας. Πάντως από την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης ξεκαθαρίζεται ότι ακόμη δεν έχουν παρθεί τελικές αποφάσεις καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό αυτά τα παιδιά θα είναι απογευματινή βάρδια πιθανόν μετά τις 2-3 το μεσημέρι.

Παρόλα αυτά οι γονείς και στα δύο σχολεία φαίνεται να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι και σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο σχολείο της Τερψιθέας οι γονείς είναι ανάστατοι με το ενδεχόμενο της έλευσης των προσφυγόπουλων σε αίθουσες του σχολείου. Ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν πρόβλημα να τα δεχθούν “όμως το σχολείο παρουσιάζει πρόβλημα καθαριότητας και καθώς η καθαρίστρια απουσιάζει λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, είναι δύσκολο να δεχθεί επιπλέον μαθητές”. Μάλιστα καταγγέλλουν έλλειψη πληροφόρησης για το θέμα.

Γι’ αυτό την ερχόμενη Τρίτη στην Τερψιθέα θα πραγματοποιηθεί τοπική συνέλευση φορέων όπου θα συμμετέχει το τοπικό συμβούλιο και ο σύλλογος γονέων για να συζητήσουν το θέμα και να πάρουν αποφάσεις.

Ίδια είναι η κατάσταση και στο 26ο δημοτικό σχολείο Λάρισας που είναι το δεύτερο υποψήφιο σχολείο- σύμφωνα με πληροφορίες- που θα φοιτήσουν προσφυγόπουλα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν αυτής της πληροφορίας υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για το παραμικρό, γεγονός που προβληματίζει τους γονείς. Για το λόγο αυτό  θα υπάρξει Γενική Συνέλευση του συλλόγου γονέων με θέμα την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο ήδη. Μάλιστα λένε πως η έλευση των προσφυγόπουλων εφόσον γίνει θα πρέπει να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής.

Πάντως από την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης διαμηνύεται ότι όποιες αποφάσεις θα παρθούν, θα εφαρμοστούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες καθώς “η φοίτηση των προσφυγόπουλων είναι υποχρέωση της Πολιτείας”, τονίζουν χαρακτηριστικά.

Π.Γ

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις