ΛΑΡΙΣΑ

“Να καταργηθούν τώρα ο ΕΦΚ και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο θέρμανσης”

Ανακοίνωση για το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας,με την οποία ζητά την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ ώστε να ανακουφιστούν χιλιάδες οικογένειες.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:” Οι συνεχείς αυξήσεις στους φόρους που έχουν επιβληθεί στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και την σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες θέρμανσης ή να καταφεύγουν σε μέσα επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον.
Επιπλέον, το επίδομα θέρμανσης έχει περιορισθεί δραματικά και ως προς το ποσό που καταβάλλεται και ως προς τον αριθμό των δικαιούχων με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις. Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών η θέρμανση των κατοικιών έχει γίνει είδος πολυτελείας για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θεωρεί ότι η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος βρίσκεται στην κατάργηση του ΕΦΚ, αλλά και του ΦΠΑ που επιβαρύνει τόσο το πετρέλαιο θέρμανσης όσο και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις