ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: “Ως κυβέρνηση θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας”

«Από το συνέδριό σας, εδώ από το Καρπενήσι του Παύλου Μπακογιάννη, θα ήθελα να απευθυνθώ και προς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες διαβεβαιώνοντάς τους πως όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση, ένα από τα πρώτα ζητήματα για τα οποία θα εργαστεί είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη προς την Πολιτεία, η ανόρθωση του αισθήματος ασφαλείας, η εξάλειψη των εστιών ανομίας». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στο 26ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), που διεξάγεται στο Καρπενήσι.
Ο κ. Χαρακόπουλος, υπογράμμισε ότι «μακριά από μεγάλα λόγια και κούφιες υποσχέσεις, οι οποίες καταπόνησαν και παραπλάνησαν την κοινωνία μας πολλές φορές στο παρελθόν, οφείλουμε να σταθούμε σε στέρεο έδαφος, και με πλήρη γνώση των προβλημάτων, να χαράξουμε μια πορεία επίλυσής τους, οπλισμένοι με πολιτική βούληση και ρεαλισμό. Γιατί αυτό που μας λείπει, όπως έχει διαπιστωθεί περίτρανα, είναι η βούληση να γίνουν τομές, να αλλάξουν οι παθογένειες, οι βαριές κληρονομιές από τις παρεκκλίσεις στην εφαρμογή του νόμου, η αίσθηση της ατιμωρησίας, η συμπεριφορά της ασυδοσίας».
Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ επισήμανε ότι στην «προσπάθεια, της ανάκτησης του αισθήματος της δημόσιας ασφάλειας για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, της εμπέδωσης της αίσθησης ότι η χώρα μας είναι ένα καθ’ όλα ευνομούμενο κράτος, οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν σημαίνοντα ρόλο». Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η πραγματικότητα που βιώνει ο αστυνομικός σήμερα, αναμφίβολα είναι δύσκολη «όχι μόνον λόγω των συνθηκών εργασίας αλλά και των μεγάλων περικοπών που έχουν γίνει στη μισθοδοσία του. Και επειδή ‘‘έχετε καεί στο χυλό και φυσάτε και το γιαούρτι’’ από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, οφείλω να υπενθυμίσω ότι η ΝΔ ήταν εκείνη που στην προηγούμενη συγκυβέρνηση ξεκίνησε την επιστροφή των παρακρατηθέντων. Και αύριο πάλι ως κυβέρνηση δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό της στις δικαστικές αποφάσεις θα ολοκληρώσει σε συγκεκριμένο χρόνο την επιστροφή και του υπολοίπου 50% της απόφασης του ΣτΕ. Είναι κάτι που το οφείλουμε στους άνδρες και τις γυναίκες της αστυνομίας, αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελούν και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις