ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πρεμιέρα την Παρασκευή για την παράσταση «Οφσάιντ» από το Θεσσαλικό Θέατρο: Μία άλλη προσέγγιση στην κρίση

Πρεμιέρα κάνει την ερχόμενη Παρασκευή στις 9 το βράδυ το έργο του Ισπανού Σέρτζι Μπελμπέλ “Οφσάιντ” από το θίασο του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Ενόψει της πρεμιέρας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης συνέντευξη τύπου από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Πάνο Σάπκα, την πρόεδρο του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Βιβύ Τσεκούρα και τους συντελεστές της παράστασης.

Ο κ. Σάπκας μίλησε για μία εξαιρετική επιλογή κι ένα επίκαιρο έργο, για να συμπληρώσει με νόημα πως… “όποιος δεν θα τη δει θα είναι… οφσάιντ”.

Από την πλευρά της η κ. Τσεκούρα έπλεξε το εγκώμιο της σκηνοθέτιδας της παράστασης κ. Σοφίας Καραγιάννη, προϊδεάζοντας για μία πραγματικά εντυπωσιακή παράσταση.

Με το «Οφσάιντ», το «Θεσσαλικό Θέατρο» θα κάνει έναρξη των παραστάσεων για τη νέα θεατρική περίοδο 2016 -2017, το οποίο θα παίζεται και κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων θα είναι είναι Πέμπτη και Παρασκευή στις 9 το βράδυ, Σάββατο στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ και την Κυριακή στις 7 το απόγευμα με γενική τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ

Πρόκειται για μια μαύρη Κωμωδία, που αφορά την οικονομική κρίση, την μετανάστευση, το ποδόσφαιρο, την εφηβεία, τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια, τα όνειρα για επιτυχία και ένα καλύτερο μέλλον.

Πέντε χαρακτήρες μπροστά σε μια μεγάλη δυσκολία ή εντέλει μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία; Μια ιστορία λοιπόν, πέντε χαρακτήρων. Ενός ζευγαριού, του Πόλ και της Άννας, της κόρης τους Λίζας, του παππού Ζουζέπ – πατέρα της Άννας – καθηλωμένου σε αναπηρικό καροτσάκι κι ένας οικότροφος μετανάστης που τον φροντίζει…εν καιρώ οικονομικής κρίσης…

Το σήμα κατατεθέν του Μπελμπέλ, το …δολοφονικό του μαύρο χιούμορ, πλημμυρίζει την πλοκή του «Οφσάϊντ», καθώς οι χαρακτήρες του εξωθούν και εξωθούνται στα άκρα, αγωνίζονται να ορίσουν την ζωή τους ως μέρος μιας πραγματικότητας που δυσκολεύονται να αποδεχτούν ή να αντιμετωπίσουν και ως εκ τούτου αναγκάζονται να την μπερδέψουν με την φαντασία και το όνειρο, στην προσπάθειά τους να τα βγάλουν πέρα και να ισορροπήσουν σε έναν κόσμο που περιστρέφεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έτσι όπως μόνο μια μπάλα ποδοσφαίρου μπορεί…

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συντελεστές Παράστασης:
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Μετάφραση: Μαρία Χτζηεμμανουήλ
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Μίχα
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σάρα Γανωτή, Σωτήρης Δούβρης, Νατάσα Ζάγκα, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννης Κοτσαρίνης.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις