ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Hμερίδα για το Ιπποφαές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

“ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ” “ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΦΑΟΥΣ” τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016  στις 12:00 στο Αμφιθέατρο της σχολής Γεωπονικών Επιστημών στο Φυτόκο Ν.Ιωνίας Βόλου.

Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι του Βοτανικού  Κήπου της Μόσχας (Μέλος της Ρώσικης Ακαδημίας επιστημών) και η Ομάδα Παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς Α.Ε.

Η ημερίδα αποτελεί συνέχεια του ιδιαίτερα επιτυχημένου συνεδρίου με τον ίδιο τίτλο που πραγματοποιήθηκε στις 15/10 στο Ζάππειο μέγαρο στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας Ρωσίας 2016.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τοΒοτανικό  Κήπο της Μόσχας καθώς και με το Λισαβένκο Ινστιτούτο της Σιβηρίαςγια την από κοινού επιστημονική έρευνα στον αγροτικό τομέα και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το επιτυχημένο πρόγραμμα του Ιπποφαούς που αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ της Ομάδας Παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς και Ερευνητικών  ιδρυμάτων Ελλάδας και Ρωσίας.

Η Ομάδας Παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς, αποτελείται από 90 καλλιεργητές και 1.200 στρέμματα ρώσικων ποικιλιών Ιπποφαούς του Λισαβένκο Ινστιτούτου σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

12:00- 12:30  Αφίξεις – Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί επισήμων  (Συντονισμός, Λέκτορας Ηρακλής    Χαλκίδης)

12:30 – 13:00 Ο Βοτανικός Κήπος Μόσχας (A.Demidov, Διευθυντής,– S. Potapova Γραμματέας Επιστημονικού Συμβουλίου του Βοτανικού Κήπου Μοσχας )

13:00 – 13:20 Η δυναμική ανάπτυξης  ενός Βοτανικού Κήπου στην περιοχή της Θεσσαλίας (Χρήστος Λύκας, Επ. Καθηγητής Π.Θ.)

13:20 – 13:40 Το επιτυχημένο Πρόγραμμα του Ιπποφαούς (Νίκος Δούκας, Γενικός Διευθυντής, Ιπποφαές Ελλάς)

13:40 – 14:00 Το Ρωσικό Ιπποφαές στη Θεσσαλία (Γεώργιος Νάνος, Καθηγητής Π.Θ.)

14:00 – 14:30 Συζήτηση – ερωτήσεις – Αποφώνηση – Ευχαριστίες (Συντονιστής)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις