ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμική παρουσία στη Μύκονο από το Μουσικό Σύλλογο Ελασσόνας

Δυναμικό «παρών» έδωσε η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte” στη Μύκονο, το «νησί των ανέμων», όπου συμμετείχε το περασμένο σαββατοκύριακο 14-16 Οκτωβρίου στο 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Μυκόνου. Το φεστιβάλ χορωδιών κρίθηκε άκρως επιτυχημένο και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα των Κυκλάδων. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ο δήμος της Μυκόνου.

Η όμορφη αυτή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε, στο κατάμεστο από φιλόμουσους, Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μυκόνου της χώρας του νησιού και έλαβαν μέρος οι χορωδίες: «Εμμέλεια» Πολυφωνική χορωδία Πατρών, μικτή χορωδία «Βισσάνθη» Νέας Ραιδεστού, μικτή χορωδία Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας «MusicArte”, χορωδία αποφοίτων του κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης, χορωδία δήμου Παραλιμνίου Κύπρου, χορωδία «Ευαγόρας» Αμμοχώστου Κύπρου καθώς και η οικοδέσποινα χορωδία δήμου Μυκόνου.
Η μικτή χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte” που ενθουσίασε με την απόδοσή της το κοινό, παρουσίασε ένα αξιόλογο και απαιτητικό πρόγραμμα με γνωστά τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών σε τετράφωνη επεξεργασία a capella και συνοδεία πιάνου. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Η αποστολή του Μ.Σ. Ελασσόνας έτυχε θερμής φιλοξενίας από τους διοργανωτές του φεστιβάλ και έλαβε πρόσκληση να συμμετέχει τον προσεχή Δεκέμβριο σε χορωδιακή συνάντηση του ομίλου UNESCO στην Αθήνα.
Κατά την 3ημερη παραμονή τους στο νησί οι χορωδοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αξιοθέατα και να περιηγηθούν στα στενάκια της χώρας και των γύρω χωριών καθώς επίσης και να απολαύσουν το τελευταίο για τους περισσότερους καλοκαιρινό μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά των Κυκλάδων. Επίσης η χορωδία επισκέφτηκε και εκκλησιάστηκε στο γνωστό μοναστήρι της Παναγίας Τουρλιανής στην Άνω Μερά. Η αποστολή επέστρεψε στην Ελασσόνα αργά το βράδυ της Κυριακής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις