ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανοιχτό μάθημα μουσικοθεατρικής αγωγής και comics στο Μύλο του Παππά

Το καλλιτεχνικό σωματείο Art Gate, υπό την αιγίδα της Aντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών, διοργανώνει ανοιχτό μάθημα μουσικοθεατρικής αγωγής και comics, για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου με τη συμμετοχή και των γονέων, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι στο Μύλο  του Παππά.

Μέσα από μια σειρά ασκήσεων, ο γονέας ανακαλύπτει τις ανάγκες του παιδιού του, τα θέλω του, τον τρόπο που εκφράζεται. Με τη συνεργασία τους, παιδί και κηδεμόνας, ανακαλύπτουν ένα νέο τρόπο επικοινωνίας και κοινής διασκέδασης.

Οι γονείς, αλλά και τα παιδιά, επωφελούνται συναισθηματικά αλλά και γνωστικά. Στο τέλος του μαθήματος, τα παιδιά θα παρουσιάσουν τα έργα που δημιούργησαν μόνα τους και θα συζητήσουν με τους γονείς τις επιλογές τους.

Αναλυτικά:

10:00-11:00     Γνωριμία με το θέατρο μέσα από ασκήσεις που βοηθούν τη συγκέντρωση, την ομαδικότητα, τη συνεργασία.

11:00-12:00     Γονείς με παιδιά.

Σειρά ασκήσεων με τις οποίες ο γονέας ανακαλύπτει τις ανάγκες του παιδιού του, τα θέλω του, τον τρόπο που εκφράζεται. Με τη συνεργασία τους, παιδί και κηδεμόνας, ανακαλύπτουν ένα νέο τρόπο επικοινωνίας και κοινής διασκέδασης. Οι γονείς αλλά και τα παιδιά επωφελούνται συναισθηματικά αλλά και γνωστικά.

11:00-12:00     Παράλληλα: Σκίτσο comics

Συζήτηση με το δάσκαλο για την ιστορία των comics.

Εισαγωγή στο σκίτσο. Ανθρώπινη φιγούρα – κίνηση.

Δημιουργία ενός ήρωα comic και η περιπέτειά του.

12:00-12:30     Διάλειμμα για καφέ και πορτοκαλάδα

12:30- 13:30    Παρουσίαση:

Τα παιδιά του Δημοτικού και στη συνέχεια του Γυμνασίου, θα παρουσιάσουν δυο έργα που δημιούργησαν, γράφοντας και σκηνοθετώντας μόνα τους.

Τέλος, θα γίνει συζήτηση με τους γονείς, για τον τρόπο που σκέφτηκαν το σενάριο, τα ερεθίσματα που τα οδήγησαν σε αυτήν την επιλογή, τον τρόπο που σκηνοθέτησαν, αλλά και το πώς παρουσίασαν τη δουλειά τους .

Σημείωση: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των παιδιών και των γονέων, είναι να φορούν φόρμα και να έχουν μαζί τους ένα στρωματάκι γυμναστικής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις