ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει σήμερα το ΣτΕ για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Ενδεχόμενο και επ’ αόριστον αναβολής της διάσκεψης για τις τηλεοπτικές άδειες-Καθώς μέλος της Ολομέλειας ασθένησε αιφνιδίως ενώ ο υπ. Δικαιοσύνης ανακοίνωσε έρευνα σε β
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται ο κρατικός και μη μηχανισμός για το «καυτό» ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Πρωτόγνωρη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς μέλος της Ολομέλειας ασθένησε αιφνιδίως ενώ ο υπ. Δικαιοσύνης ανακοίνωσε έρευνα σε βάρος δεύτερου μέλους

Για σήμερα το απόγευμα (17:00 μ.μ.) έχει προγραμματιστεί η τρίτη κατά σειρά διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προκειμένου να κριθούν τα Συνταγματικά και νομικά θέμα που έχουν τεθεί από τους δικηγόρους των τηλεοπτικών σταθμών.

Κατά τη σημερινή διάσκεψη, κεκλεισμένων πάντοτε των θυρών, εάν δεν τεθούν νέα νομικά, δικονομικά και πραγματικά ζητήματα, οι 30 δικαστές θα προχωρήσουν στην ψηφοφορία των τριών προδικαστικών θεμάτων που θα επιτρέψουν στους δικαστές να προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθούν επί των συνταγματικών και σύννομων θεμάτων που έχουν τεθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ωστόσο, η απρόσμενη εισαγωγή στην εντατική νοσοκομείου μέλους της διάσκεψης της Ολομέλειας, του συμβούλου Επικρατείας και μέλους της επίμαχης διάσκεψης Αριστόβουλου-Γεώργιου Βώρου μετά από καρδιακό επεισόδιο και την τοποθέτηση stent λόγω απόφραξης αρτηρίας, σηματοδότησε έντονα σενάρια για επ΄αόριστον αναβολής της διάσκεψης ή ακόμη και για επανασυζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Αναγκαίο είναι να επισημανθεί ότι η ασθένεια του κ. Βώρου είναι γεγονός και δεν επιδέχεται καμίας παρερμηνείας ή σκοπιμότητας.

Το γεγονός της ασθένειας του κ. Βώρου από μόνο του δεν σηματοδοτεί εξελίξεις, καθώς υπάρχουν ήδη στη σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ δύο αναπληρωματικοί σύμβουλοι, οι οποίοι μπορούν -κατ΄αρχάς- να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε, αφού για τον σκοπό αυτό είναι και αναπληρωματικοί.

Όμως τα σενάρια μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών πυροδοτούν ένα αρνητικό κλίμα για το ΣτΕ και όχι μόνο.

Όπως έλεγαν έμπειροι δικαστές δεν αποκλείεται να τεθούν και άλλα ζητήματα κατά την έναρξη της σημερινής διάσκεψης (εκτός των καθαρά νομικών), έτσι ώστε να οδηγηθεί η διάσκεψη σε επ΄ αόριστον αναβολή.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις