ΛΑΡΙΣΑ

Συνεχίζονται για 2η χρονιά τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδικούς σταθμούς

Στα πλαίσια της ψυχαγωγίας, της συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των φιλοξενούμενων νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και οι Παιδικοί Σταθμοί συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα στους χώρους των 25 παιδικών σταθμών.

Πρόκειται για ένα Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με εργαστήρι της πόλης, με στόχο  την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό, προσεγγίζοντας τους μικρούς μαθητές με ιδιαίτερο τρόπο.

Από τις αρχές Οκτωβρίου και μέχρι το Δεκέμβριο του 2016 σε συνεργασία με τη «Νουτοπία» και τις εμψυχώτριες  κ. κ Λίνα Μουσιώνη και  Αγγελική Βαφειάδη πραγματοποιείται το πρόγραμμα με θέμα: «Διαβάζω μέσα στο νερό το άλφα, το βήτα και το ρω», με επισκέψεις σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων.

Μέσα από  βιωματικά παιχνίδια, εικονοποιημένες ιστορίες και εικαστικές δραστηριότητες, τα παιδιά καλλιεργούνται στην οπτική ανάγνωση και σκέψη, μαθαίνουν το μεγάλο ταξίδι του νερού στο χρόνο και  ευαισθητοποιούνται στην προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη.

Κατά την εφαρμογή του προγράμματος τα παιδιά συμμετέχουν ενεργοποιώντας τις γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές στους δεξιότητες και μαθαίνουν να συνεργάζονται και να εκφράζονται δημιουργικά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις