Η πρώτη πανελλαδική κινητοποίηση των αγροτών με τρακτέρ στον Τύρναβο- Διαμαρτύρονται για τον φόρο στο κρασί και τις αποζημιώσεις

Δημοσιεύθηκε στις: 18 Οκτωβρίου 2016, 13:47

Στα όριά τους φαίνεται να έχουν φτάσει οι αγρότες στο θεσσαλικό κάμπο και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Η αρχή πανελλαδικά θα γίνει με συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΕΟΑΣΛ την Παρασκευή στο Τύρναβο με τρακτέρ. Όπως είπαν οι αγροτοσυνδικαλιστες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρισας, οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από τον Τύρναβο καθώς το πρώτο τους αίτημα είναι η κατάργηση του φόρου στο κρασί.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΛ Ρίζος Μαρούδας τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω την φορολόγηση των αγροτών και την αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ που τους έχει “γονατίσει”.

Μάλιστα οι αγρότες ζητούν να αποζημιωθούν άμεσα από τις φυσικές καταστροφές από το ΕΛΓΑ και σε ποσοστό 100%, καθώς η απώλεια του προϊόντων τους ήταν ολική.

Μάλιστα ζητούν να ισχύσει τα παλαιό καθεστώς με τα διήμερα στο τσίπουρο.

Οι κινητοποιήσεις και η κλιμάκωση του αγώνα τους θα αποφασιστεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στη Νίκαια που θα συνεδριάσει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Τέλος κάλεσμα σε όλους τους αγρότες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία , έκαναν τα μέλη της ΕΟΑΣΛ.

Π.Γ

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ