ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  τα μελή του Δ.Σ. ενημέρωσαν τον κ. Παιδή για τα νέα δεδομένα που έχουν  προκύψει στον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα για τα νέο σχολικό ωράριο  και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε μαθητές και γονείς, την μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων για την κάλυψη λειτουργικών  δαπανών, ενώ τόνισαν  την  ανάγκη για κατασκευή νέων διδακτηρίων για το 6ο Νηπιαγωγείο Λάρισας (Μυτιλήνης 27), το 40ο Νηπιαγωγείο Λάρισας (Ελευθερίας 12), το 39ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, το Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας (Δήμος Κιλελέρ), για το Ειδικό Σχολείο Δ.Α.Δ.( Πάρνηθας 21) και φυσικά νέα διδακτήρια στις συνοικίες  Νεάπολης, Φιλιππούπολης  και Νέας Πολιτείας για αποσυμφόρηση των υπαρχόντων διδακτηρίων, ενώ ζήτησαν την συνεργασία της περιφέρειας σε πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις.

O αντιπεριφερειάρχης κ.  Θανάσης Παιδής  δήλωσε από την πλευρά του

«Η παιδεία  είναι μια από τις πρώτες  προτεραιότητες της Περιφέρειας  Θεσσαλίας  κάτι που φαίνεται  έμπρακτα  μέσα από τα έργα που έχουν υλοποιηθεί το τελευταίο  διάστημα στον χώρο της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα  η Περιφέρεια  Θεσσαλίας  χρηματοδότησε, 103 έργα συνολικού προϋπολογισμού 139.533.662,69 € στον τομέα της εκπαίδευσης από όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Αυτά αφορούν νηπιαγωγεία, σχολεία, ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης ΑΜΕΑ, γυμνάσια-λύκεια, ΤΕΙ και ΑΕΙ.  Όπως έχει τονίσει και ο περιφερειάρχης κ Κώστας Αγοραστός ένας από τους βασικούς στόχους που έχουμε βάλει είναι η αναβάθμιση της παιδείας. Τα παιδιά είναι το μέλλον αυτού του τόπου και η επένδυση στην παιδεία είναι μία παραγωγική επένδυση που χτίζει τις προσωπικότητες του αύριο για τη χώρα μας.  Σαν περιφέρεια Θεσσαλίας καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διευκολύνουμε το έργο των εκπαιδευτικών και να δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διδασκαλίας  για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στον σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Λάρισας  «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ», και αξίζουν  συγχαρητήρια στη διοίκηση και στα μέλη του συλλόγου για την πλούσια δράση που έχει»τόνισε ο κ Παιδής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις