ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 7 ετών σε 64χρονο για πορνογραφία ανηλίκων

Ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ επέβαλε την Παρασκευή το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 64χρονο ημεδαπό, κατηγορούμενο για πορνογραφία ανηλίκων, κατά συνήθεια.
Το δικαστήριο δεν μείωσε την πρωτόδικη ποινή του κατηγορούμενου ο οποίος, απολογούμενος, ομολόγησε ότι είχε δει το παράνομο πορνογραφικό υλικό αναγνωρίζοντας το λάθος του.
Ο 64χρονος, που είχε συλληφθεί την 19η Νοεμβρίου 2009, είχε αρχικώς υποστηρίξει ότι κατέβασε από το διαδίκτυο πορνογραφικό υλικό ισχυριζόμενος ότι δεν εγνώριζε ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ενώ απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, υποστήριξε ότι ενώ συμμετείχε σε φόρουμ στο διαδίκτυο είδε συγκεκριμένη διεύθυνση την οποία και επισκέφθηκε και εκεί βρήκε το πορνογραφικό υλικό το οποίο και κατέβασε, προκειμένου στη συνέχεια να ενημερώσει για την ύπαρξή του τις διωκτικές αρχές της Αμερικής.
Επεσήμανε εξάλλου ότι το υλικό αυτό, που ο ίδιος είχε στον υπολογιστή του, δεν διακινήθηκε μέσω του διαδικτύου σε τρίτους.
Ο 64χρονος διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος διέθεσε υλικό παιδικής πορνογραφίας σε τρίτους χρήστες του διαδικτύου, είτε δωρεάν είτε από κερδοσκοπία, υποστηρίζοντας ότι αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σοκαριστικά βίντεο με 2χρονα παιδιά
Οι αστυνομικοί που επιλήφθηκαν της σχετικής έρευνας σοκαρίστηκαν από τα όσα τερατώδη βρέθηκαν συγκεκριμένα στον υπολογιστή του 64χρονου.
Στον υπολογιστή του βρέθηκαν τουλάχιστον 74 βίντεο, στα οποία εμφανίζονταν ανήλικα άτομα ηλικίας από δύο ετών περίπου και άνω σε σεξουαλική επαφή με άλλα ανήλικα άτομα, αλλά και με ενηλίκους.
Μερικά από τα ως άνω βίντεο είναι ιδιαίτερης σκληρότητας, καθόσον αφορούν βιασμούς ανηλίκων από ενήλικους. Ενδεικτικά αναφέρεται στη δικογραφία ένα βίντεο με ονομασία «qqaazz pthc pedo – kyky (anal, crying) 2yo girl cries while da», στο οποίο φαίνεται ένα κορίτσι ηλικίας περίπου δύο ετών να βιάζεται παρά φύση και να κλαίει την ώρα του βιασμού του.
Οι αστυνομικοί εκτύπωσαν και προσκόμισαν δεκαεννέα σελίδες με μερικά στιγμιότυπα των βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων που βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του κατηγορούμενου που προκαλούν σoκ σε όποιον τα κοιτάξει.

Πηγή: Δημοκρατική

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις